Cum poti incepe sa investesti

De multe ori oamenii obisnuiti sunt intimidati de ideea de investitie. Exista cateva clisee legate de investitii conform carora pentru a incepe sa investesti ai nevoie de foarte multi bani si de complicate cunostinte financiare, ceea ce nu este tocmai exact. De asemeni de multe ori cand auzim vorbindu-se de investitii ne gandim la bursa, ori in realitate exista multe forme de investitii, multe dintre ele accesibile tuturor. In acest articol voi incerca sa raspund la una dintre cele mai intalnite intrebari in ce sa investesc sau cum sa incep sa investesc. Asadar iata mai jos cateva posibile investitii la care va puteti gandi pentru a va inmulti banii si pentru a-i face sa lucreze pentru dumneavoastra.

Investitia in educatie. Chiar daca pentru multi suna a forma fara fond sau li se pare un proces plictisitor, este cea mai importanta si profitabila investitie. Investeste in cunostinte, cumpara carti din domeniul financiar, investeste timp in citit si invatat. Nu are nici un sens sa pleci pe un drum despre care nu ai habar. Iti doresti sa incepi o afacere online sau sa investesti la bursa? Atunci primul pas ar trebui sa fie documentarea si informarea pe aceste subiecte. Citeste tot ce prinzi, invata de la profesionisti, cumpara-le cartile sau asculta ce au de spus. Cunostintele pe care le vei acumula se vor dovedi nepretuite!

Imobiliare. Au fost, sunt si vor ramane una dintre cele mai bune investitii din istorie. De ce? Pentru ca toti avem nevoie de o locuinta, pentru ca mereu va fi nevoie de spatii comerciale, sedii sau terenuri agricole. Populatia creste constant dar pamantul ramane acelasi. Achizitioneaza proprietati imobiliare apoi inchiriaza-le pentru a le transforma in surse de venit, nu doar ca iti vor aduce un ban in plus dar banii pe care i-ai investit ii poti recupera prin vanzare deoarece proprietatile de regula isi pastreaza valoare sau chiar se scumpesc, in plus pot fi valorificate oricand. Pandeste perioadele de criza cand pretul scade si fa-i investitii in imobiliare. Sunt investitii ideale pentru cei care detin sume insemnate de bani si care doresc investitii sigure.

Arta, bijuterii, antichitati. Ca si imobiliarele sunt investitii care isi cresc valoarea in timp si care pot fi vandute relativ usor. Sunt investitii ideale pentru cei care au ceva bani pusi deoparte dar nu suficient de multi incat sa isi permita investitiile in imobiliare.

Investitii in afaceri. Poti investi in afacerile altora in schimbul unor procente din compania sau companiile respective. Poti investi in afacerea unui prieten sau a unei cunostinte dar la fel de bine poti investi profesionist la bursa. In acest sector insa exista cel mai mare risc pentru ca nu prea poti controla evolutia companiei respective, sunt altii care vor controla banii tai si poti oricand sa pierzi acea investitie in cazul in care afacerea in care ai investit da faliment.

In general recunoasteti o investitie dupa un principiu simplu: dai banii pe ceva care iti aduce alti bani in buzunar. Hainele scumpe, masinile, aparatura de ultima generatie, nu sunt investitii. Ele iti scot banii din buzunar iar cand vrei sa le vinzi nu le poti vinde nici macar pentru banii cu care le-ai cumparat, exact opusul operelor de arta, bijuteriilor sau imobiliarelor care au tendinta de a-si creste valoarea in timp, ca vinul vechi :). Spun „au tendinta” pentru ca si aici exista nuante si unele riscuri, cum ar fi necalcularea investitiei, investirea peste valoarea reala a achizitiei sau deteriorarea ulterioara a achizitiei care automat se traduce prin scaderea valorii.

Este de preferat sa incepi procesul de investire la o varsta cat mai frageda, iar apoi sa continui sa iti maresti portofoliul incet dar sigur. La un momentdat te poti trezi in fericita situatie ca investitiile tale sa iti genereze un venit pasiv constant si consistent si sa ai un portofoliu de ordinul milioanelor de dolari ce poate fi transformat in cash oricand.

Nu lipsa banilor sau a cunostintelor e principalul obstacol in procesul de investitie cat lipsa de disciplina. Multi prefera sa stranga bani pentru a-si lua o masina scumpa, o haina de firma sau un mobil de ultima generatie, in loc sa investeasca acei bani, daca nu la bursa macar in propria educatie financiara sau chiar intr-un depozit bancar (desi asta nu e tocmai o investitie). Ba mai mult, multi se imprumuta pentru a cumpara obiecte de lux, in loc sa se imprumute pentru a cumpara de exemplu un apartament pe care sa-l inchirieze.

Nu iti trebuie milioane de dolari pentru a incepe sa investesti, trebuie doar sa ai disciplina, sa investi sa investesti si sa incepi de azi, putin cate putin dar constant.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.