Culoarea masinii si personalitatea proprietarului

Conform unor studii recente, efectuate de psihologi, ar exista o legatura intre preferinta pentru culori si personalitate, legatura care se pastreaza si in cazul proprietarilor de autoturisme.

Hainele, masina, motocicleta, gadgeturile si toate bunurile pe care le folosim, sunt o extensie a personalitatii noastre, reflectand indirect conceptiile proprii despre viata.

Iata ce spune culoarea masinii despre persoana de la volan:

Un autoturism de culoare neagra – Este alegerea unei personalitati puternice, dominante, greu de manipulat. Este de regula culoarea liderilor, a sefului, a unui caracter competitiv, chiar agresiv uneori dar in acelasi timp si misterios.

Pe de alta parte masinile de culoare neagra se pare ca au parte de mai multe evenimente rutiere decat celelalte, fapt pus de asemeni pe seama personalitatii mai agresive in trafic a posesorilor acestora.

O masina de culoare albastru-inchis – Este de regula alegerea unui tip calm, practic, cu un simt al loialitatii bine dezvoltat. Cei care prefera o astfel de culoare pentru autoturismul lor sunt de regula soferi prudenti in trafic si conduc intr-un mod echilibrat.

Masinile rosii – Sunt preferate de catre soferii energici, carora le place sa fie in centrul atentiei si sa se dea in spectacol. Nu e de mirare ca foarte multe femei aleg aceasta culoare pentru autoturismele lor.

Posesorii de masini rosii sunt inclinati spre un stil de condus destul de agresiv.

Culoarea mov – Este o culoare destul de rara pentru o masina dar tocmai de aceea spune multe despre posesorul ei.

Cei care aleg aceasta culoare sunt firi independente, usor narcisisti, carora putin le pasa despre ceea ce cred ceilalti despre ei.

Pot fi niste participanti la trafic destul de dificili.

Masinile albe – Culoarea alba simbolizeaza inocenta si puritatea, insa cand vine vorba de masini, se pare ca o masina alba este corelata mai degraba cu o personalitate extrovertita.

Masinile verzi – Pentru o masina verde opteaza de regula personalitatile calme, echilibrate, iubitoare de liniste si de natura.

De obicei sunt soferi prudenti, care nu se grabesc in trafic si nici nu se enerveaza usor.

Masinile de culoare galbena – Sunt asociate de obicei cu o fire optimista, cu un simt al umorului bine dezvoltat.

Masina argintie – O astfel de culoare este asociata in general cu o personalitate calma, pragmatica si rece.

Sunt soferi care dau dovada, de obicei, de o buna stapanire de sine, iau decizii rapid si nu cad usor sub influenta emotiilor.

Conducatorii unor astfel de masini sunt, statistic vorbind, mai putin predispusi la accidente decat ceilalti.

Pastrand proportiile, aceleasi concluzii sunt valabile si in cazul culorilor pentru motociclete sau biciclete.

Daca va regasiti (sau nu) in rezultatele acestui studiu, va puteti prezenta opiniile si experientele personale in comentariile de mai jos.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.