Cum sa te imbogatesti din afaceri cu porci
Afacerile cu porci raman cele mai profitabile idei de afaceri in Romania din ultimii 71 de ani, daca nu cumva din totdeauna, pentru ca nu-i asa, avem o bogata traditie agricola in spate.
Desi s-ar crede ca piata e suprasaturata si ca nu mai e loc de inca o porcarie pofitabila, in realitate lucrurile stau exact pe dos.
Practic, majoritatea afacerilor de milioane de dolari in tara asta, in orice domeniu de activitate, sunt legate cel putin de un porc iar fiecare judet are cate 7-8 porci mari, adevarate fabrici de facut bani pentru ei si apropiatii lor.
Ti-am starnit curiozitatea? Vrei sa vezi care e planul de business? Atunci casca bine ochii la randurile de mai jos.
Modelul e simplu, indiferent ca vorbim de o comuna din Vaslui sau de o afacere la nivel national, totul e sa pariezi pe porcul castigator. Pe urma, iti poti dezvolta afacerea si poti cumpara zeci si chiar sute de porci, asa cum e cazul marilor oameni de afaceri care hranesc parti…., a, turme intregi, dar si culeg roadele de pe urma acestor investitii zootehnice.
Porcaria a fost practic solutia castigatoare in tranzitia romaneasca de dupa 1989.
Cel mai propice moment are loc o data la 4 ani cand porcii trec prin momente decisive in urma carora le creste sau le scade cotatia, exact ca la bursa.
In aceasta perioada esentiala porcii au nevoie de bani, multi, cat mai multi, bani. Daca reusesti sa investesti o suma corespunzatoare in porcul castigator, urmatorii 4 ani sunt suficienti pentru a-ti recupera investitia si a strange chiar si o mica avere, bineinteles nu de pe urma porcului ci de pe urma vacilor de muls.
Desigur ca exista si riscuri, ca in orice afacere, dar acestea sunt mici in comparatie cu profiturile care se scot in timp.
Riscurile provin in primul rand din metodele invechite dupa care romanii nostri inteleg sa isi deruleze afacerile cu porci. Sunt metode medievale, vechi de sute de ani, ele au functionat si inca functioneaza in comune si in orasele mici dar care din pacate nu mai corespund standardelor europene.
E vorba in primul rand de kktul pe care il mananca porcii dar si de rasele inferioare, traditionale, care populeaza cocinile administratiei locale. Unele exemplare sunt adevarate fosile vii ale ultimei ere glaciare. Evident ca ei nu pot sa tina pasul cu fratii lor din rasele europene, mult mai cizelati si mai curati.
Porcii tineri insa, care vin din urma, sunt dovada vie ca traditia zootehnica romaneasca va continua sa produca bani pentru cei care vor investi in ea folosind tehnici moderne, europene, astfel incat vacile de muls sa nu fie stresate prea tare.
Daca nu ai inteles nimic din planul afacerii inseamna ca nu ai spirit antreprenorial, si, imi pare rau, dar nu esti facut pentru afaceri in Romania…
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.