Cum scapam de celulita?

Termenul de celulita se refera la aspectul de “coaja de portocala” al pielii pe care unii oameni o au pe solduri, coapse si fese. Acest aspect este mult mai frecvent la femei decât la bărbaţi din cauza diferenţelor de grăsime, tipului de musculatura, şi ale ţesutului conjunctiv. Celulita este cauzata de depozitele de grăsime care împing şi distorsionează ţesutul conjunctiv de sub piele, care conduc la modificările caracteristice ale aspectului pielii.

Care sunt cauzele celulitei ?


Aspectul de “coaja de portocala” al celulitei este data de ereditate, grosimea pielii, sex, suma şi distribuţia ţesutului adipos, şi vârsta iar acestea pot influenţa măsura in care celulita este prezenta sau vizibila. În timp ce celulita este mai frecventă la femei decât la bărbaţi, bărbaţii pot fi de asemenea afectati. Celulita apare la persoane de toate rasele de viaţă din întreaga lume. Deşi hormonii feminini pot juca un rol în contributia la modelul de distribuţie al grăsimii, celulita nu este tratabila prin terapie cu hormoni.

Care sunt presupusele ” tratamente ” pentru celulita?


Majoritatii oamenilor nu le place aspectul de celulita si prefera sa aiba pielea cât mai fina si mai ferma. Prin urmare, s-au scris multe articole despre celulita, si multe tratamente au fost promovate, variind de la schimbarile de dieta la cremele anticelulitice precum şi tratamente mecanice. Unele dintre aceste terapii includ:

Suplimente alimentare

Mai multe dintre aceste produse au fost comercializate şi trebuie să conţină o varietate de ingrediente, cum ar fi Ginkgo biloba, dulce trifoi, bioflavinoids – seminţe de struguri, extract de alge marine, ulei de Primrose seara, ulei de peşte, soia si lecitină. Aceste preparate pretind să aibă efecte pozitive asupra organismului, cum ar fi stimularea metabolismului, îmbunătăţirea circulaţiei, protecţia împotriva deteriorării celulare, şi descompunerea grăsimilor. Astfel de declaraţii sunt dificil de evaluat cum este cazul cu afirmaţiile similare făcute în numele multelor suplimente şi terapii alternative. Concepte precum ” metabolismului “,” circulaţie “, sau” deteriorarea celulelor ” nu poate fi uşor de măsurat pe o bază obiectivă pentru a determina orice fel de îmbunătăţire a fost atinsa. În plus, deoarece aceste produse sunt vândute ca suplimente alimentare, şi nu ca medicamente, acestea nu sunt supuse legilor in vigoare. Acestea sunt, prin urmare, exceptate de la standardele ştiinţifice care masoara atât siguranţa cat şi eficacitatea, standard care sunt aplicate la medicamente.

În plus, nu există studii clinice valabile pentru a sprijini utilizarea acestor suplimente alimentare pentru tratarea celulitei. Studiile care au fost efectuate nu au demonstrat nici o valoare a acestor suplimente. Unele suplimente alimentare care sunt promovate pentru tratamentul celulitei, de asemenea, poate prezenta riscuri pentru sănătate sau pot interacţiona cu anumite medicamente.

Masajul ca tratament


Masajul ca terapie este de fapt o terapie care se bazează pe diverse tehnici de masaj. Aceste tehnici diferite sunt atât de Vest şi de Est în origine şi unele dintre ele sunt vechi de secole

În terapia cu masaj, un terapeut propune planuri de tratament, cum ar fi manipularea ţesuturilor moi, hidroterapie, programe de remediere bazate pe masajul cu anumite crème. Masajul este o practică veche si consta in manipularea manuală deliberată a muşchilor şi articulaţiilor din corpul dumneavoastră pentru a îmbunătăţi elasticitatea si circulatia sangelui. Masaj ajută la alinarea stresului de la muschii obositi si relaxare prin reducerea tensiunii musculare şi rigiditate care duce la imbunatatirea tonusului muscular si evident la “topirea” celulelor adipoase.

Mezoterapia este un tratament controversat pentru celulita care implică injectarea de droguri sau alte substanţe direct în ţesutul afectat. Deseori, medicamente aprobate sunt folosite off-label (ceea ce înseamnă că acestea au fost aprobate pentru alte condiţii, dar nu pentru tratarea această condiţie special) în preparate injectabile. Plante medicinale si vitamine sunt adesea utilizate, precum vitamine preparete în cocktailuri injectabile. Injecţii multiple pe mai multe (de obicei 10 sau mai mult) sesiuni sunt administrate. Desi aceasta procedura este oferita de către unii medici, mulţi experţi consideră că acest tratament este nedovedit şi riscant dar sunt si experti care afirma ca acest tip de tratament este complet neinvaziv daca este realizat cu substantele corespunzatoare.

Dietele pentru celulita: speciale ” diete celulita ” au fost propuse de specialisti iar acestia pretend ca aceste diete sunt eficace în tratarea celulitei. Argumentele pentru aceste diete pretind că o combinaţie de alimente în dieta pot reduce inflamarea şi îmbunătăţirea circulaţiei în zonele afectate şi diminuarea celulitei. De asemenea, există studii publicate în literatura medicală care au sprijinit aceste afirmatii. Experţii declara faptul că o dieta sanatoasa poate reduce retenţia de lichide şi duce la îmbunătăţirea generală a sănătatii şi aspectului pielii.

Tratamentele corporale
Multe saloane ofera diverse tipuri de tratamente pentru celulita. Tratamentele corporale pot reduce retenţia de lichide şi îmbunătăţesc aspectul general al pielii. Este, de asemenea, posibilă ” detoxifierea ” organismului prin utilizarea de împachetări pe baza de plante sau diferite substante nutritive.
Ce se poate face cu celulita?

În rezumat, o dieta sanatoasa si mentinerea muschilor tonifiati, pare o abordare rezonabila pentru a păstra pielea întinsă şi netedă. Pacienţii trebuie să fie foarte prudenţi înainte de a încerca proceduri chirurgicale, suplimente alimentare, sau tehnici elaborate de valoare nedovedite.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.