O slujba buna

Ce inseamna concret o slujba buna? Care sunt caracteristicile unui loc de munca ideal? Stii cu adevarat care este cel mai potrivit loc de munca pentru tine sau sitagma „o slujba buna” este doar un cliseu fara niciun inteles profund?

Iata mai jos cum iti poti da seama care este cel mai potrivit job pentru tine si cum iti poti creste sansele de a-l capata.

Cat timp sunt la scoala sau la facultate ni se spune adesea sa invatam bine pentru a obtine diploma care ne poate ajuta sa ne luam o slujba buna. Ideea unei slujbe bune este importanta pentru cei mai multi dintre noi mai ales ca de ea depinda in buna masura tot restul vietii.

Iata mai jos cateva elemente/intrebari ce trebuie luate in calcul atunci cand suntem in cautarea locului de munca potrivit pentru noi:

Cat vrei sa catigi?
Ai de gand sa faci o cariera si sa avansezi in sistem?
Vrei doar niste bani in plus cat sa iti platesti chiria sau ipoteca?
Care iti sunt interesele?
Esti pregatit pentru interviu?

In functie de raspunsurile pe care ti le vei da singur vei sti ceea ce cauti si daca jobul care ti se ofera este sau nu jobul ideal pentru tine. Dintre toate aceste intrebari cea mai importanta este ultima, cea cu interviu si iata de ce.

Un angajator vrea sa vada ce beneficii ii va aduce afacerii lui, angajarea ta. Vrea sa fie convins ca tu esti omul potrivit, persoana pe care o cauta, de asemeni vrea sa iti cunoasca personalitatea si caracterul.

Este foarte important deci sa faci o impresie buna inca de la inceput, sa ii castigi increderea si sa ii dovedesti ca esti o persoana cu calitati si abilitati reala. Un concurent echilibrat, increzator in propriile forte, fara a fi arogant, are sanse mult mai mari sa gaseasca „o slujba buna” decat unul care lasa impresia ca nu stie ce vrea.

Inainte de a cauta o sluba in ziare, site-uri sau targuri de joburi, cautati-o in interiorul vostru. Vedeti care va sunt abilitatile si calificarile, care va sunt asteptarile si ce anume doriti de la o slujba. Doresti o slujba pentru tot restul vietii sau doresti doar ceva de moment, iti place rutina si strictetea programului sau vrei o slujba cu program flexibil care sa includa munca la domiciliu, etc.

Dupa ce aflati exact ce doriti de la un job, aveti sanse mult mai mari sa gasiti locul de munca ideal pentru voi.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.