Diferentele dintre o statie de calcat si un „fier” clasic
Dezvoltarea rapida a tehnologiilor electrocasnice ne pune adesea in dificultate cand avem de ales intre doua produse care aparent fac acelasi lucru.
Problema nu mai e reprezentata azi de lipsa unor produse de calitate! Asa cum era acum cu 2-3 decenii in urma.
Chiar daca traiesti intr-un oras mic, azi, poti intra oricand pe Internet, pe un magazin online de specialitate, si poti alege de aici o statie de calcat buna, un aspirator cu spalare sau un robot de bucatarie performant.
Problema principala e reprezentata azi de informatiile obiective care sa te ajute sa alegi in cunostinta de cauza, acele produse care se potrivesc cel mai bine nevoilor si posibilitatilor tale.
Daca anumiti termeni va pun in dificultate, atunci haideti sa incepem cu inceputul si sa vedem ce este o
Statie de calcat
O statie de calcat este alcatuita dintr-un fier de calcat cu aburi, aparent obisnuit, conectat la un generator de abur separat care are menirea sa produca un abur mult mai puternic decat un fier de calcat simplu.
Aburul generat de statie, patrunde in profunzimea tesaturii, oferind astfel un calcat mult mai usor si mai eficient.
Principalul avantaj si motiv pentru care exista acest dispozitiv e acela ca indeparteaza usor orice cuta, fiind ideale pentru calcatul tivurilor.
Un alt avantaj care diferentiaza statia de calcat de un aparat clasic, este flexibilitatea sporita a statiei care iti ofera posibilitatea de a calca rufele in orice unghi, fara sa ai neaparat nevoie de o masa (pot fi calcate inclusiv direct pe umeras).
Dat fiind faptul ca instalatia pentru producerea aburului este detasata de fier, acesta este si mult mai usor de manevrat, facand folosirea unei statii de calcata mai placuta, decat cea a unui fier cu aburi cu instalatia incorporata.
In fine, autonomia de timp a unei statii de calcat este net superioara celei a unui fier de calcat clasic. Datorita faptului ca rezervorul de apa este separat, acesta are si un volum mai mare, ceea ce inseamna ca poate genera suficient abur pentru o calcare de 2-3 ore, fara a necesita reumplerea lui.
Aceste avantaje evidente ale unei statii de calcat difera ca nuanta de la un produs la altul, in functie de capacitatile si proprietatile specifice.
Astfel, cu cat puterea (masurata in W) este mai mare, cu atat si performantele la calcat sunt mai mari (dar si consumul de curent si de regula si pretul).
Ca si dezavantaje, putem nota un consum electric mai mare din partea statiilor, fata de aparatele obisnuite, ocupa ceva mai mult spatiu de depozitare, din cauza generatorului de aburi separat de fier, mai voluminos si pretul ceva mai mare decat al unui fier simplu, cu aburi (in functie de model, preturile pot pleca de la 300 lei si pot sari de 1000 lei).
Ca o concluzie, o statie de calcat rufe se merita daca avem nevoie de un calcat de calitate, de exemplu pentru cei care lucreaza intr-un mediu unde tinuta office impecabila, este obligatorie, pentru cei care pun pret pe eleganta si calitate, dar si pentru firmele care ofera servicii de spalat si curatat rufe, pentru pensiuni, hoteluri, etc.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.