Dosar de dauna RCA

Cu totii am auzit de situatiile neplacute in care asiguratorul refuza sa aprobe dosarul de despagubire al asiguratului din diverse motive. Pentru a evita astfel de neplaceri este nevoie sa citim cu atentie contractul de asigurare, sa ne informam temeinic despre clauze si conditiile de asigurare dar si sa invatam sa intocmim corect un dosar de dauna RCA.

Cum o serie de asigurari au devenit obligatorii si alte noi asigurari se prefigureaza la orizont, piata serviciilor de asigurare dezvoltandu-se foarte mult si in Romania, este necesar sa stim sa intocmim astfel de dosare in caz de nevoie.

Asadar, cum se intocmeste un dosar de dauna RCA?

In cazul in care sunteti accidentat de catre un conducator auto si reiese ca el este cel vinovat de producerea accidentului, aveti dreptul la a beneficia de reparatia gratuita a masinii pe baza unei asigurari RCA detinute de soferul vinovat.

Asadar, primul pas ce trebuie sa il faceti este sa pastrati procesul verbal de
constatare a accidentului, autorizatia de reparatie eliberate ambele de catre
politistul care face constatarea accidentului.

Dupa aceea, in cazul in care nu sunteti persoana vinovata de comiterea accidentului, cereti o copie a politei RCA de la soferul vinovat, si impreuna cu documentele pe care le-am mentionat mai sus, prezentati-va la un centru de constatare daune al companiei care a eliberat polita de asigurare auto respectiva, unde un inspector va evalua dauna.

Fiti sigur ca aveti asupra voastra urmatoarele documente:
-Copie talon inmatriculare
-Permisul de conducere
-Cartea de identitate

Pe langa acestea, in cazul in care masina avariata este inmatriculata pe numele unei persoane juridice, o sa prezentati o scrisoare de delegatie, iar in cazul in care masina este cumparata prin leasing, va trebui ca anterior viziei la centrul de daune al companiei de asigurari sa vi se elibereze de catre compania de leasing o imputernicire de reparatie.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. danatur Răspunde
    • alex Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.