Ali Baba presedinte! Are doar 40 de hoti….

Pe cand partidele noastre au cateva sute care joaca in linia intai si cateva mii de rezerve care abia asteapta sa le ia locul celor din prima categorie.

Parca nicaieri nu se vede mai bine falimentul moral al societatii noastre, asa cum se vede in politica. Caragiale a fost umilit iarasi zilele astea de miscarile de trupe de pe frontul politic romanesc.

Ma uitam zilele astea la TV si aveam impresia ca ruleaza o comedie absurda, primar de sector de Bucuresti care trece prin vreo 4 partide, ca in final sa epuizeze paleta de obtiuni si sa revina in partidul din care a plecat.

La PDL si in tabara aliatilor acestora degringolada totala, naufragiu iminent, scapa cine poate. Culmea ca si sunt primiti cu bratele deschise dincolo, in USL, dupa ce pana ieri, chipurile, erau adversari inversunati.

Televiziunile impartiale, care nu urmaresc nimic altceva decat informarea corecta a poporului, si care numai cu o zi in urma ii faceau cu ou si cu otet, azi ii prezinta ca oameni de valoare, numai buni de votat.

La Slatina dom` (sau don?) primar Darius Valcov,  sotul (sau fostul sot) al Laviniei Sandru, dupa ce acum cateva luni spunea ca USL-ul nu are ce sa ofere slatinenilor si ca nu are cum sa castige primaria la Slatina, azi afirma ca va candida din partea…. USL.

Eterna si fascinanta Romanie!

Ar fi de ras daca nu e de plans, pentru ca oricat am da vina pe clasa noastra politica, crudul adevar e ca aceasta ne reprezinta pana in maduva oaselor. Sunt pusi acolo de noi, sunt oglinda noastra, o oglinda in care nu conteaza detaliile ci doar procentele dominante (ca deh, asa-i in democratie, conteaza cantitatea, nu calitatea).

Avem o tara minunata si nu sunt nici ironic, nici patriotard. Chiar avem o tara frumoasa si bogata, cu pamant gras, cu minereuri de tot soiul, relief variata, cu mare, munte, monumente, si tot ce vrei. Mult peste micuta si muntoasa Elvetie, minuscula Slovenie sau monotonele tari Baltice.

Cu toate astea nu reusim sa ne depasim conditia de ultima roata la caruta Europei. De ce? Explicatia nu sta decat in factorul uman, unde e limpede ca avem carente mari….

Au trecut mai bine de 20 de ani de cand rotim cam aceiasi oameni si aceleasi partide (chiar daca si-au schimbat denumirile). Ok, exagerez putin, nu sunt tocmai aceiasi oameni, au aparut generatii noi, cu vederi progresiste intr-ale traiului pe bani publici, adesea chiar mai venale decat cele imbatranite in rele.

Noroc ca exista politicieni tineri ca fratii Negoita, Boldea, Valcov, Ponta, Roberta sau  Lavinia si atatia alti tineri de valoare, care ne redau speranta in moralitatea, onestitatea si demnitatea oamenilor politici. Cand ii vezi, cum sa nu intrezaresti luminita de la capatul tunelului si sa te bucuri, ca in sfarsit vom avea parte de o asanare morala a clasei politcie? Nu ma credeti? Bine faceti!

Nu mai retin cine a spus candva ca „din 4 in 4 ani ne alegem calaii” dar cel putin in cazul Romaniei a nimerit-o perfect.

Dar parca totusi,  imi vine sa cred ca romanii s-au mai desteptat si dupa manifestatiile din iarna tot mai multi s-au convins ca USL=PDL=aceeasi mizerie. Cat de multi? Mai multi decat cei care voteaza cu ochii inchisi? Asta vom vedea numai dupa alegeri.

Ce vom vedea? Nu stiu, speranta moartea ultima, dar moare si ea….

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.