False oportunitati

1. Inscrie-te la cazinouri online prin link-ul meu, aplica martingale si te imbogatesti !


Comentariu: Scopul unor astfel de site-uri : Castiguri din bannerele de pe site cu ajutorul programelor de afiliere.

2. Schemele piramidale care cer o taxa de inscriere.

Sisteme minune prin care te vei imbogati. Un exemplu sugestiv care incearca sa convinga oamenii de puterea sistemului suna cam asa : ” Ce inseamna 150 de lei pe langa sute, mii, zeci de mii de lei pe luna pe care le poti castiga ? “. Se aseamana mult cu afacerile MLM (Multi Level Marketing) dar se deosebesc de acestea prin faptul ca nu exista un produs sau serviciu ci doar o rulare de capital (banii sunt luati de la cei aflati la baza piramidei si se acumuleaza la cei aflati in varful ei).

Cea mai cunoscuta cred ca este „afacerea” cu „bani in plic” in care trimiti bani la o adresa, ultima adresa din lista fiind adresa ta. Pe langa faptul ca sunt paguboase mai sunt si ilegale pe deasupra.
Nu a fost de ajuns “caritas” sa demonstreze escrocheria unei astfel de scheme? Se pare ca nu !

3. “Cautam colaboratori pentru articole in limba engleza“.

Comentariu : Cu alte cuvinte – scrii tu articolele si noi decat le publicam pe site-uri gen bukisa.com si incasam venituri. Imbecilitatea unei astfel de oferte vine din faptul ca nu se gandesc ca oamenii care sunt capabili sa scrie articole originale in limba engleza si-ar da seama ca isi pot publica singuri articolele. Am putea include aici si metoda “se cauta traducatori”.

4. Confectionezi plicuri, insiri margele.

Comentariu : Pe langa faptul ca este una dintre cele mai amuzante, este probabil si cea mai eficienta. Motivul ar fi acela ca probabil sunt multi romani doritori de insirat margele si confectionat plicuri. Ar mai fi de stiut ca inainte sa te apuci de lucru mai trebuie sa platesti si o taxa/comision dupa care …. Este de recomandat sa testati cu atentie ofertele de munca la domiciliu pentru a deosebi ofertele reale de falsele oportunitati. In general mergeti pe principiul ca pentru un loc de munca nu se percepe taxa, adica de ce sa va ia bani pentru a va da apoi alti bani sub forma de salariu, de ce nu va ia direct din salariul viitor? Nu are logica decat daca nu cumva nu exista niciun salariu si totul este o escrocherie. Atentie mare deci!

5. Pay per click.

Inscriete prin link-ul de referral si apuca-te sa faci reclama pe net. Sau citesti mailuri, dai click-uri, joci jocuri si castigi bani.

Comentariu : Te inscrii, pierzi enorm de mult timp, aduni cate 0.001 centi per click, le faci reclama site-urilor respective, dupa care, bucuros ca ai adunat 50$ dupa 3-4 luni, vei dori sa retragi. Surpriza : nu poti sa retragi. Ce faci ? Ii dai in judecata ? Raspuns: Nu, realizezi ca ai facut reclama gratuita si data viitoare nu mai pierzi timpul cu pay per click.

6. Sistemul secret.

Vei castiga 3 mii de Euro in 20 de zile printr-un sistem minune daca cumper acum secretul magic pentru doar 250 Ron. ” Ce inseamna 250 de lei pe langa sute, mii, zeci de mii de lei pe luna pe care le poti castiga ? “

Comentariu : Curiozitatea unora aduce bani altora. Sistemul secret aduce bani dar totusi e foarte scump. De ce oare ? Aduce atat de multi bani si totusi inventatorul lui doreste sa castige si din vanzarea lui online ? Singurul secret in afaceri e acela ca nu exista un secret. Nu exista afacere unde nu exista vanzare, ca sa faci bani trebuie sa vinzi ceva cuiva, fugi de acele oportunitati care iti promit marea cu sarea fara sa misti un deget.

Acestea sunt doar cateva dintre falsele metode pe care le veti gasi pe internet. Pentru a evita sa cadeti in plasa lor interesati-va inainte de a cumpara sau a va inscrie in diverse programe, bazati-va pe bunul simt. Nu ezitati sa intrebati sau chiar sa ii contactati pe proprietarii acelor site-uri cerand detalii privind legalitatea oportunitatilor pe care le promoveaza.

Nu exista formule magice care te imbogatesc fara sa faci nimic, pe internet ca si in viata reala o afacere presupune un produs, o baza logistica si multa munca.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.