Ponturi financiare

Nu esti satisfactut de actuala ta slujba? Castigi prea putin si ti-ai dori un salariu de director, judecator sau visezi la veniturile unui fotbalist?

Crezi ca mai multi bani ar rezolva problemele tale? Nu fi asa de sigur!

Oricat ar parea de ciudat chiar si cei cu venituri mari au adeseori probleme cu banii. Nu ati citit niciodata despre artisti, medici, sportivi, care au castigat o multime de bani la viata lor dar care uneori ajung in pragul falimentului?

In realitate factorul principal, care face diferenta intre o viata de lux si una de ponturi financiaremizerie, este felul in care fiecare individ in parte isi planifica viitorul financiar.

Problema nu sunt banii ci oamenii care nu stiu sa ii controleze, in astfel de cazuri un flux mai mare de numerar nu rezolva problema pentru ca odata cu cresterea veniturilor vor creste si cheltuielile.

Mai jos sunt enumerate cateva reguli de bun simt care ar trebui aplicate in relatia cu banii si finantele personale:

  • Asigurarea unui plan de pensionare

Nu cheltui totul pentru ziua de azi, gandeste-te si la zilele batranetilor tale cand nu vei mai fi in putere sa iti castigi existenta muncind ci va trebui sa traiesti din ceea ce ti-ai agonisit de-a lungul vietii.

Un proverb romanesc spune: „cum iti asterni, asa dormi”. Munceste continuu la asigurarea cel putin a unui plan de pensionare. Investeste constant in viitorul tau financiar.

  • Cheltuieste mai putin decat castigi

Este absolut esential sa pui ceva de-o parte si pentru investitii sau planul de pensionare despre care vorbeam mai sus, lucru imposibil de facut daca cheltuiesti tot ceea ce castigi. De aceea crearea unei stratageme de economisire este esentiala daca vrei sa ocolesti cu succes problemele financiare personale.

Pentru a putea economisi eficient ai nevoie de planificarea unui buget personal si a unui plan de economii.

Economisirea este unul dintre cele mai sanatoase principii financiare din toate timpurile, al doilea principiu dupa economisire este  :

  • Investirea

Nu iti fie frica sa investeti atata timp cat te documentezi temeinic inainte. Investirea este calea spre rezolvarea definitiva a problemelor tale financiare. Mai multe despre importanta si demararea unor investitii personale gasiti in articolul „Cum poti incepe sa investesti„.

Urmariti zilnic articolele blogului nostru si veti gasi si alte informatii utile din domeniul financiar, momentan ne oprim aici dar vom dezvolta subiectul si in articolele viitoare.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. info@sprijina.ro Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.