Proiect de lege: Dacă prinzi un hoț în flagrant riști până la 2 ani de închisoare!

Senatorul Serban Nicolae a propus un amendament la legile justitiei care sa reglementeze situatiile in care infractorii sunt prinsi in flagrant si li se incalca astfel prezumtia de nevinovatie.

„Trebuie sa recunosc ca ne-am cam grabit cu legile justitiei si din cauza asta ne-au scapat anumite situatii care pot duce la incalcari grave ale drepturilor infractorilor.

De exemplu cum se mai poate apara un hoț daca este prins in flagrant? Cum mai poate el sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie?

De aceea, este absolut necesar sa ne asiguram ca legea e aceeasi pentru toti. Astfel, cine mai are chef sa prinda infractori in flagrant, sa monteze camere de luat vederi si alte manevre dintr-astea, sa isi asume si raspunderea pentru faptele sale!

Mai exact, cine prinde un hoț în flagrant sa fie pasibil de inchisoare de la 1 la 2 ani, pentru luarea prin surprindere, producerea de pagube si prejudicii de imagine aduse celui prins in flagrant.

Sper ca aceasta propunere sa treaca deoarece legile justitiei nu sunt complete fara ea. E ca si cum faci un cacat mare si frumos dar ii lipseste moțul.”

A explicat Serban Nicolae importanta si necesitatea acestui demers.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Lili Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.