Lucru Part-Time cu Amazon

Amazon Mechanical Turk este o piaţă de muncă care foloseşte inteligenţa umană. Serviciul Mechanical Turk oferă acces companiilor sau intreprinzătorilor la o forţă de muncă diversă şi pune la dispoziţia lucrătorilor acceptaţi o selecţie de mii de sarcini de lucru pentru a le finaliza atunci când sunt dispuşi să o facă.
Amazon Mechanical Turk se bazează pe ideea că există incă multe lucruri pe care fiinţele umane le pot face mult mai eficient decât calculatoarele, cum ar fi identificarea obiectelor într-o fotografie sau un videoclip, găsirea de date duplicat, transcrierea înregistrărilor audio sau descoperirea unor detalii. In mod tradiţional, sarcinile de acest fel au fost realizate prin angajarea temporară a unui număr mare de angajaţi (acţiune mare consumatoare de timp, scumpă şi greu de urmărit) sau au fost abandonate.

Cum se procedează?
Intră pe Mechanical Turk. Dacă ai un cont deschis la Amazon.com, foloseşti datele tale de identificare ca să intri in programul Mechanical Turk. Dacă nu ai un cont la Amazon, intră in secţiunea „Account Settings” şi completează datele solicitate pentru inscriere.
După inscriere şi logarea in program, treci la alegerea unei sarcini (HIT).

Ce este un HIT?
Un HIT este o întrebare care necesită un răspuns. Un HIT reprezintă o singură sarcină (intrebare) la care un lucrător poate să dea un răspuns şi să obţină o recompensă pentru completare.

Pasul 1: Găseşte locul de muncă (HIT-ul)
Caută in lista cu HIT-uri.

Există două opţiuni:
– alegi o sarcină (HIT) cu foarte multe variante sau
– alegi o sarcină (HIT) cu recompensa cea mai mare
In caseta fiecărui HIT găseşti următoarele informaţii:

In stânga-sus – denumirea Hit-ului. Dacă dai click pe ea, caseta se lărgeşte şi se afişează detaliile sarcinii respective: descrierea, data expirării, timpul alocat pentru rezolvare, suma recompensei, numărul de intrebări (sarcini);
In dreapta-sus – „View a HIT in this group” dă posibilitatea să vizualizezi cum arată un HIT din grupul respectiv pentru a-ţi da seama dacă eşti capabil să-l rezolvi sau nu inainte de a-l accepta.

Pasul 2: Munceşte pe HITul ales:
Dă click pe „View a HIT in this group”. Apare pagina cu sarcina respectivă. O studiezi cu atenţie şi dacă o accepţi, in partea de jos a paginii găseşti
Want to work on this HIT?
Accept HIT
Dai click pe „Accept HIT” şi urmează instrucţiunile. Când ai terminat, transmite rezultatul.

După ce trimiţi rezultatele pentru HIT, un alt hit similar va fi prezentat pentru a-l studia şi accepta.
Pasul 3: Primeşte plata pentru munca ta
După ce solicitantul aprobă munca ta, banii sunt depozitaţi în contul tău „Amazon Payments”.
Alte idei de afaceri puteţi găsi pe site-ul Afaceri pe internet – sigure şi profitabile!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.