Succes pentru România! Un matematician din Caracal a reușit să câștige jocul imposibil de X și 0

Geniul romanesc nu se dezminte! De data asta un roman a dovedit lumii intregi ca celebra paradigma, numita popular „jocul de x si 0”, poate fi dezlegata!

Inca o data am dovedit ca nu degeaba romana este a doua limba vorbita la Microsoft.

Ziua de azi reprezinta o zi istorica pentru pasionatii de matematica, informatica si geometrie din toata lumea. x-si-0Cosmin, un tanar matematician din Caracal a dovedit in premiera mondiala ca jocul de X si Zero poate fi castigat!

Pentru asta a muncit din plin in ultimii 5 ani, studiind teorii matematice complicate, documentandu-se intens si adormind mereu dupa 3 dimineata.

Ajunsesem sa visez doar X si Zero, linii si unghiuri imaginare care taiau 3 x-uri sau 3 zerouri, simteam ca imi explodeaza capul.

Tocmai cand eram pe punctul de a ma da batut, ca atatia altii inaintea mea, am avut brusc o revelatie!

Mi-am adus aminte de legenda cu Nodul Gordian care, la fel ca jocul de X si Zero, parea imposibil de dezlegat. Atunci am zis: Evrika! Gasim solutia pentru dezlegarea unuia dintre cele mai mari mistere ale matematicii.

Am luat repede un pix si o hartie si teoria mi-a fost confirmata!

Asta e pe scurt povestea mea, a marturisit Cosmin plin de modestie.

Succesul tanarului matematician ii inspira si pe alti colegi de-ai lui care lucreaza deja la diverse proiecte similare, cum ar fi calcularea zilelor unei luni sau chiar ale unui an intreg, posibilitatea ca Pamantul sa fie totusi rotund si nu plat cum se crede acum si multe alte cercetari similare care ar putea revolutiona stiinta medievala.

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.