Milioane de dolari din moda vintage

Iata mai jos povestea reala a unei tinere antreprenoare din Statele Unite, Susan Gregg, care a avut acum cativa ani o stralucita idee de afaceri ce a reusit sa o propulseze in topul celor mai noi si mai tineri milionari in dolari din lume.

Urmariti pe scrut povestea ei si inspirati-va, cine stie, poate ii veti calca pe urme, oricum este o experienta din care cu totii avem de invatat.

Tot a inceput cand Susan avea 17 ani si se pregatea pentru colegiu, facandu-si pregatirile de mutare a observat ca are un dulap plin de imbracaminte vintage, adica demodata, de care ar trebui sa scape dar nu stia cui sa le dea. Atunci i-a venit ideea sa-si deschida un magazin online unde sa isi vanda garderoba nostalgicilor pasionati de moda anilor trecuti.

Impreuna cu iubitul ei, Eric Koger, cu care mai tarziu s-a si casatorit, a lansat site-ul ModCloth.com, cartierul general al micii lor afaceri a fost la inceput propriul dormitor.

In cursul anului 2006, ModCloth.com a ajuns la 60 000 de vizitatori pe luna si ceea ce incepuse ca un hobby si o sursa de bani de buzunar, se transforma intr-o afacere in toata regula.

Cei doi tineri nu au stat pe ganduri, au contractat un credit de 50 000 de dolari, plus imprumuturi de la rude si prieteni, bani cu care au angajat niste designeri vestimentari pentru a crea o linie de vestimentatie inspirata din stilul vintage.

Avand in vedere ca majoritatea hainelor de pe site erau vandute cu mai putin de 100 de dolari si dat fiind numarul mare de nostalgici ai modei vintage, site-ul ModCloth.com a ajuns in prezent (anul 2010) la un trafic lunar de 2 milioane de vizitatori si la incasari din vanzari, numai in acest an, de 50 de milioane de dolari.

Gregg si Koger au investit 20 de milioane in deschiderea unor noi sedii in San Francisco si Los Angeles si au in prezent 150 de angajati.

Susan Gregg a destainuit si planurile de viitor in privinta site-ului, ea sustine ca viitorul comertului electronic il constituie comertul social, un termen prin care incearca sa defineasca interactiunea si comunicarea intre clienti si consumatori. In aceasta ideea a si lansat pe site programul „Be the Buyer” in care vizitatorii sunt incurajati sa aleaga stilurile pe care ar vrea sa le vada intrate in productie, sunt incurajati sa isi depuna propriile proiecte pentru a participa la concursurile cu premii organizate pe site.

Ideea este de a-i fideliza pe cumparatori, de a-i face sa se simta parte integranta din afacere, sa astepte entuziasmati aparitia noilor linii vestimentare la crearea carora ei insisi au participat intr-un fel sau altul.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.