Nio finalizeaza berlina sa electrica compacta Firefly, proiectata pentru Europa

Imaginati-va o lume in care drumurile sunt dominate de masini compacte, ecologice, care circula pe strazile oraselor cu zumzetul linistit al energiei electrice. Este o viziune care se apropie din ce in ce mai mult de realitate, iar cea mai recenta initiativa a NIO, „Firefly”, este pregatita sa joace un rol esential in aceasta revolutie ecologica. Recent, internetul a fost innebunit de primele imagini scapate de sub control ale modelului de debut al lui Firefly, starnind intrigi si speculatii in randul pasionatilor de automobile si al celor care urmaresc industria deopotriva.

Despre ce este vorba?

In 2025, Nio va lansa deci un nou brand pentru piata europeana, denumit Firefly. Primele prototipuri ale berlinei, care va calca pe urmele lui MG4, au fost vazute in China.

Sosirea Nio in Europa a fost destul de discreta, abia 2.000 de masini fiind vandute anul trecut pe continent, inclusiv in Norvegia. Nu este mare lucru, deoarece pentru constructorul chinez, lucrurile vor deveni cu adevarat serioase in 2024, si chiar 2025 in special, odata cu lansarea a doua noi marci.

Proiectele Alps si Firefly se adreseaza direct marcilor europene generaliste, in segmente de pret mai apropiate de piata de baza decat ET5, E7, EL6 sau EL7. Firefly va fi conceput in esenta pentru Batranul Continent, iar produsele sale vor fi teoretic vandute in Europa inainte de a fi oferite clientilor chinezi.

Iar primul model al marcii tocmai a fost vazut pe drumurile chinezesti. In imaginile publicate de HiEV pe Weibo, acesta este inca puternic camuflat. Asa ca este imposibil sa spunem ceva despre stilul sau.

Pe de alta parte, dimensiunile sale arata destul de clar ca Firefly (numele ramane temporar) este pregatit sa ofere o berlina compacta.

Aceasta alegere arata cu adevarat dorinta de a vinde acest vehicul in Europa, deoarece acest tip de caroserie nu este foarte popular in China.

Prin urmare, Nio este gata sa urmeze exemplul MG4, al carui succes da idei altor producatori chinezi. Preturile pentru acest Firefly vor fi probabil destul de comparabile cu cele ale lui MG4 si Dolphin, cu un pret de intrare de aproximativ 30.000 de euro.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.