O pensionare bine planificata

In fata gradinii zoologice din Bristol (Anglia) se afla o parcare cu 158 de locuri care a fost „administrata” timp de 25 de ani de un nene simpatic ce te taxa cu 1 lira daca veneai cu autoturismul si cu 5 lire daca iti parcai autobuzul.

Pana aici nimic iesit din comun, numai ca, prin 2010, batranelul a incetat sa mai dea pe la lucru. De aici inainte povestea intra in zona crepusculara.

In loc sa zica „bodaproste” ca nu ii  mai taxeaza nimeni pentru parcare, englezii tot englezi, angajatii de la Zoo au sunat la Consiliul Orasului (cum ar fi la noi primaria) pentru a le cere sa trimita un alt agent in parcare.

Cei de la administratia locala a orasului cauta prin hartoage si le trimit raspuns celor de la Zoo ca parcarea nu a fost niciodata administrata de primarie si nu au avut niciodata vreun angajat responsabil cu colectarea taxelor de parcare.

In acest timp, undeva pe o plaja mediteraneana, un batranel milionar isi savura binemeritata vacanta dupa 25 de ani de munca in care nu si-a luat niciodata un concediu.

Practic, misteriosul personaj (ramas neidentificat), isi instalase de capul lui o masina de eliberat tichete de parcare in fata gradinii zoologice din Bristol si timp de 25 de ani incasa o taxa de parcare ilegala, ca si cum ar fi fost angajat al primariei.

In fiecare zi se strangeau cateva sute de lire sterline ceea ce in 25 de ani cat a desfasurat aceasta activitate, batranelul a strans o suma estimativa de 4-5 milioane de lire sterline.

Stirea a aparut in 2010 in publicatia britanica London Times. Intre timp a fost dezmintita ca fiind o legenda urbana.

Daca povestea de mai sus e cu adevarat o legenda urbana sau autoritatile au vrut sa bage totul sub pres pentru a nu se face de ras ca 25 de ani un evazionist opera chiar sub nasul lor si, de ce nu, pentru a nu da idei altora, nu avem de unde sa stim.

Cert e ca daca cei de la London Times traiau in Romania ar fi gasit o multime de astfel de cazuri cat se poate de reale.

La noi nu l-ar fi gasit pe batran in parcare pozand in agent al primariei, l-ar fi gasit direct in primarie negociind contracte cu municipalitatea, inventand lucrari publice inutile, monumente si parcuri, agentii de paza si protectie (sau de taxe de protectie) si cate alte metode de taxare a fraierilor.

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.