Oportunitati online

Daca nu ai foarte multi bani de investit, nu urmeaza sa primesti o mostenire, nu ai castigat la loto dar cu toate astea ai visuri mari si iti doresti sa castigi mai multi bani, eventual sa ai propria ta afacere, s-ar putea ca domeniul online sa fie solutia ideala in cazul tau.

  • Vrei sa faci mai multi bani?
  • Vrei castiguri fara riscuri?
  • Vrei sa lucrezi de acasa?
  • Vrei sa te imbogatesti?

Multi ar fi tentati sa creada ca aceste intrebari fie sunt ironice fie sunt intrebari-capcana. De fapt sunt intrebari cat se poate de realiste. Un website poate fi oportunitati onlinetransformat intr-o afacere legitima, cat se poate de serioasa, din toate punctele de vedere si asta cu riscuri financiare minime, fara ca macar sa fie nevoie sa pleci de acasa.

Daca inca esti sceptic e de ajuns sa te gandesti la povestile de succes arhicunoscute:

Facebook genereaza un venit anual de 50 de milioane de dolari si a fost creat de un student de 22 de ani.
Youtube a fost fondat de 3 asociati si a ajuns sa fie cumparat de Google pentru 1,6 miliarde de dolari.
Google a pornit de la un proiect studentesc acum 15 ani iar in prezent este un gigant evaluat la cateva zeci de miliarde de dolari.

Vei spune poate ca acestea sunt exceptii, ca „muritorii de rand” nu au aceleasi sanse.

Exemplele de mai sus sunt exceptii doar in ceea ce priveste cifrele de afaceri si evolutia pe care au cunoscut-o dar la o scara mai mica sunt zeci de mii de exemple de site-uri de succes care le-au adus proprietarilor suficienti bani cat sa nu fie nevoiti sa mai lucreze vreodata pentru un salariu.

Frumusetea afacerilor online

Exista multe segmente in care se pot demara afaceri profitabile insa frumusetea (sau avantajele, daca doriti) afacerilor online consta in urmatoarele:

Rapiditatea veniturilor – Spre deosebire de alte afaceri nu trebuie sa astepti ani de zile pentru recuperarea investitiei. Un site poate genera venituri de a doua zi dupa lansare iar in cateva luni sau mai repede, isi poate acoperi investitia initiala sau poate fi chiar pe profit.
Riscuri minime – In cazul in care afacerea nu merge ce ai de pierdut? Poate echivalentul a 200 lei. In cazul unui website serios cam aceasta este investitia initiala ce presupune achizitionarea domeniului, a hostului si a unui script pentru continutul site-ului. Este o suma pe care aproape oricine isi poate permite sa o riste dar nu acelasi lucru se poate spune despre sumele necesare deschiderii unei afaceri clasice (restaurant, pensiune, frizerie, etc.).
Inceput usor – Nu este vorba de munca fizica, nu ai nevoie de mutari de mobila, servicii de transport, recuzita si alte accesorii necesare in oricare alt tip de afacere. Totul se desfasoara elegant, in lumea virtuala.
Munca la domiciliu – O afacere online poate fi sustinuta foarte usor fara ca macar sa fie nevoie sa pleci de acasa. Esti propriul tau sef, singur iti stabilesti programul, singur detii controlul.

Doar un moment!

Daca afacerile online sunt cele mai putin riscante, cele mai usor de inceput si pot aduce castiguri uriase, nu inseamna ca cineva iti poate garanta succesul.

Nu toate site-urile sau blogurile devin populare si genereaza venituri decente. De asemeni afacerile online nu sunt niste jocuri de noroc, banii vin daca afacerea este bine gandita si planificata, ca si intr-o afacere clasica trebuie sa oferi ceva de valoare in schimbul banilor.

Cei care s-au imbogatit din afaceri online (in care intra si cei prezentati in exemplele de mai sus) nu au facut mari descoperiri cat mai ales au perfectionat serviciile deja existente pe piata.

Creatorii Google nu au inventat principiul motorului de cautare online, pur si simplu l-au facut mai bun, creatorul Facebook nu a inventat retelele sociale ci pur si simplu a facut cea mai tare retea sociala si asa mai departe.

La fel site-urile sau blogurile de succes sunt acelea care ofera ceva de valoare vizitatorilor, fie ca este vorba de continut de calitate, fie ca este vorba de alte aplicatii.

Nu trebuie sa reinventati roata dar ceea ce faceti sa fie facut cu pasiune, implicare si seriozitate. Atat in online cat si in afacerile „de moda veche” banii vin muncind atata doar ca difera riscurile si instrumentele cu care se munceste.
Mult succes!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.