Idei de afaceri de toamna

De cele mai multe ori cand vorbim despre afaceri de sezon, ne gandim la cele din luna cadourilor sau la afacerile sezoniere estivale de pe litoral, in realitate insa toate cele patru anotimpuri au propriile lor afaceri specifice.

Iata mai jos cateva idei de afaceri care depind in mod crucial de toamna si de oportunitatile pe care acest anotimp le aduce.

afaceri de toamnaSe spune ca omul gospodar isi face iarna car si vara sanie, dar toamna ce face? Pai o multime de lucrari agricole!

Prin urmare, tot atatea afaceri sezoniere provin din acest domeniu.

Agricultura nu este o activitate usoara si nu este pentru oricine, totusi anumite  culturi agricole au sanse mai mari sa devina profitabile decat altele:

Afacerile cu nuci sunt unele dintre ele. Romanii consuma mai multe nuci din import decat din productia proprie, de aceea si pretul pentru un kilogram de miez de nuca este foarte mare.

Produsul se vinde scump, pe piata sunt putini producatori autohtoni iar nucul nu este o cultura prea pretentioasa. Toate astea inseamna premizele unei afaceri profitabile.

Dezavantajul principal ar fi insa perioada de pana la atingerea maturitatii care poate dura si pana la 5 ani la unele specii de nuc.

 Perele, gutuile si alte fructe de toamna pot fi si ele afaceri sezoniere care sa-ti rotunjasca veniturile.

O livada la cativa kilometri de oras poate fi transformata intr-o sursa de venit pentru tine si familia ta daca este ingrijita cum trebuie si daca gasesti o piata de desfacere en gros, mai ales in supermarketurile moderne.

Afacerile cu vin. Romania este al 6 lea producator de vin la scara mondiala (Republica Moldova e al 4 lea), totusi Romania importa mai mult vin decat exporta.

O crama de vinuri cu terasa poate fi o alta afacere de succes care depinde foarte mult de acest anotimp al toamnei, chiar daca practic poate fi o afacere full time pentru intregul an.

Nu vorbim aici de mari podgorii care necesita sute de hectare si investitii de milioane de euro, vorbim despre un simplu punct de desfacere, alimentat cu marfa din productia proprie sau cumparata de la micii producatori rurali.

Incet incet vinul pare sa revina pe masa romanului iar rodul vitei este din ce in ce mai cautat.

O astfel de afacere nu necesita investitii foarte mari, amenajarea spatiului punand accentul pe utilitate si nu pe estetic, la urma urmei cei mai multi cumpara vinul sa-l bea acasa, nu direct la crama.

Cu cateva mii de euro se poate pune pe picioare o astfel de afacere insa succesul ei depinde aproape exclusiv de vadul comercial….

Dincolo de afacerile agricole toamna aduce si alte oportunitati.

Pe langa muncile agricole, toamna aduce cu sine si inceputul scolii si al cursurilor universitare, asta inseamna ca magazinele cu haine si rechizite sunt luate cu asalt si la fel si piata chiriilor.

Cazarea, mancarea, imbracamintea si recuzita scolara, centrele de copiere documente si chiar florariile, sunt tot atatea afaceri care profita din plin de agitatia de sezon din jurul scolilor si universitatilor.

Afacerile cu lemn de foc, reparatii sobe si centrale de incalzire, izolatii, instalatii, revizii si anvelope auto si alte pregatiri pentru sezonul rece, sunt la randul lor alte domenii in care pot si sunt dezvoltate afacerile de toamna.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. mihai Răspunde
  2. Serban Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.