Povești de viață emoționante: De la tineri cu retard mintal la parlamentari de succes!

Ei sunt adevaratii romani de succes de care nu vorbeste nimeni!

Desi initial viata nu le dadea nicio sansa, profesorii si colegii ii stigmatizau pentru ca nu erau capabili sa lege doua retard mintalcuvinte, iata ca in final, prin tenacitate, spaga si tupeu, au reusit!

Din motive evidente, nu vom dezvalui identitatea acestor parlamentari de succes (dupa unii zeci, dupa altii sute), ci vom folosi nume fictive ca Serban, Codrin, Cristian, Eugen sau Alina.

Povestile lor de viata sunt asemanatoare. Cu totii au pornit de jos, din familii obisnuite de nomenclaturisti bogati, cu origini sociale sanatoase, cu bunici sau parinti care au servit cu cinste partidul si patria sovietica.

Au avut o copilarie grea, adesea izolati de restul colegilor de clasa.

Ei nu au avut parte, ca fiecare dintre noi, de bucuriile lipsurilor de tot felul din perioada epocii ceausiste. Nu au avut prilejul, ca ceilalti copii, sa socializeze la o coada la paine sau lapte si nici bucuria de a manca 2-3 portocale pe an, de sarbatori.

Ei aveau totul la discretie, fiind lipsiti astfel de bucuriile simple ale infometatului care savureaza cu nesat un colt de paine goala.

Poate tocmai din aceasta cauza, nici la scoala nu le-a fost mai usor. Multi dintre ei nici acum nu stiu tabla inmultirii, sa vorbeasca sau sa scrie corect si bineinteles, nu au citit mai mult de 3 carti in viata lor.

Si totusi, asta nu i-a impiedicat sa ajunga directori, sefi de deconcentrate, sa termine 2-3 doctorate si in final sa devina parlamentari de succes sau chiar ministri.

Ei sunt adevaratii tineri de succes ai Romaniei iar tara ar trebui sa faca mai mult pentru ei.

Sa nu ii uitam si sa nu trecem nepasatori pe langa ei, daca ii intalnim pe strada, pentru ca o parte din halul in care arata azi societatea romaneasca, li se datoreaza si lor!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.