conturi online in valuta rapid

Secretele Argintului

Argintul este mai mult decat un metal pretios din care sunt confectionate bijuteriile.

Proprietatile si calitatile lui speciale au fost descoperite inca din antichitate insa in timpurile moderne foarte putini dintre noi le mai cunosc.

Argintul a inceput sa fie exploatat de catre oameni acum aproximativ 5 milenii, datorita faptului ca, spre deosebire de aur, argintul nu se gaseste in stare pura ci combinat cu alte elemente, exploatarea lui a fost la inceput destul de dificila, fapt ce a facut ca in vremea respectiva sa fie mai scump decat aurul.
Insa datorita abundentei lui, in comparatie cu aurul, si datorita faptului ca tehnologiile de prelucrare au evoluat continuu, pretul argintului a scazut constant de-a lungul istoriei.

Argintul a adus prosperitatea Atenei antice, Cartaginei precum si imperiului colonial spaniol care exploata cantitati insemnate din America Centrala.
Daca azi se foloseste aproape exclusiv ca materie prima pentru bijuterii, decoratiuni si proteze medicale, in secolele trecute argintul era folosit si pentru proprietatile sale speciale. Bauturile si alimentele tinute in vase de argint se pastreaza mai mult.

De exemplu argintul este un bun dezinfectant, nu intamplator pana acum 100 de ani tacamurile de argint se produceau in cantitati industriale. Folosirea tacamurilor si a veselei de argint are un efect benefic asupra sanatatii iar apa tinuta intr-un vas de argint este un antibiotic natural (pana la descoperirea penicilinei argintul era principalul medicament folosit impotriva tuberculozei iar pretul sau era de cateva ori mai ridicat decat este astazi).

Un obiect de argint tinut in gura amelioreaza senzatia de sete iar persoanele care poarta bijuterii de argint in contact cu pielea sunt mai calme, argintul avand un efect calmant asupra organismului. In fine, chinezii antici foloseau pentru acupunctura ace de argint.

Vezi si:  Cocalarii români, locul 3 la Olimpiada Internațională de Inteligență, dupa cimpanzei și delfini!

S-a demonstrat stiintific ca argintul distruge sute de categorii de germeni si bacterii puntand fi considerat un adevarat sistem imunitar secundar al organismului. Are proprietati anticancerigene si antiimbatranire datorita efectului antioxidant. Argintul combate acneea, alergiile, infectii ale vezicii urinare, ulcere, hipertensiune arteriala, ajuta sistemul imunitar al bolnavilor de SIDA, etc.

In trecut argintul era mai prezent in viata de zi cu zi decat s-ar putea crede si asta nu pentru ca toti ar fi avut bani sa il cumpere ci pentru ca se gasea in mod natural in hrana. Insa in timpurile moderne, datorita folosirii chimicalelor in agricultura, peste 80% din argintul prezent in sol in mod natural, a fost distrus (prin combinare pe cale chimica reactionand cu ingrasamintele si pesticidele) si astfel hrana noastra este mai saraca in argint decat era cea a stramosilor nostri. Aceasta ar putea fi cauza cresterii afectiunilor canceroase din ultimele decenii.

Cercetatorii au stabilit ca organismul uman are nevoie de 0,088 mg de argint zilnic fiind necesar celulelor din creier, ochi si oase. Argintul coloidal este cel mai recomandat pentru alimentatie, dupa ce a fost diluat in apa. Bineinteles, in cazul in care doriti sa incepeti o astfel de cura va trebui sa cereti sfatul unui medic avizat.

Alimentele cele mai bogate in argint sunt pestii, scoicile, ouale si laptele.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.