Proiect de lege: Mii de foști deținuți vor fi angajați în Poliție pentru că știu deja Codul Penal!

Un senator PSD a depus in Parlament un proiect de lege prin care doreste sa reformeze din temelii nu doar Justitia ci si Politia Romana.

Acesta propune ca detinutii care au executat mai mult de 5 ani intr-o inchisoare din Romania sa poata fi angajati automat in Politie, dupa executarea pedepsei:

„Acesti oameni merita o a doua sansa si de ce sa nu ii ajutam sa se integreze in societate daca tot putem?

Ganditi-va ca oamenii astia nu au trecut degeaba prin puscarii atatia ani. In aceasta perioada multi dintre ei au dobandit cunostinte solide de drept penal si civil iar acum vor avea ocazia sa foloseasca aceste cunostinte in folosul intregii societati.

La drept vorbind, granita dintre hoți și polițiști e la fel de ștearsă ca și cea dintre politicieni și borfașii de rând, nici nu îți dai seama când ai trecut de colo, dincolo! Daca nu cumva cele aceste notiuni sunt chiar sinonime in unele cazuri…

Deci avem pe deoparte un deficit de angajati in Politie iar pe de alta parte avem o categorie de oameni pregatiti dar pe care nu ii angajaza nimeni pentru ca au cazier.

M-am gandit sa rezolv dintr-un foc doua probleme si sa facem si cu Politia la fel cum am procedat cu Justitia. De ce sa oprim reforma la jumatate cand e loc de mult mai mult?

Sunt sigur ca si detinutii sunt receptivi la aceasta initiativa si apreciaza tot ce incercam sa facem pentru ei, pentru ca la drept vorbind, ajutandu-i pe ei, ne ajutam practic pe noi”.

A declarat acest pesedist, ca altfel nu-i putem spune…

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Vortolomei Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.