Google Drive: o noua functie va fi in curand disponibila pentru a lupta impotriva spamului

Google Drive este pe cale sa dezvolte o unealta antispam. Serviciul, care este in mod normal folosit pentru a stoca, dar in egala masura pentru a partaja fisiere, este adesea tinta atacurilor spam. O noua functie este pe cale sa vada lumina zilei pentru a lupta in mod eficient impotriva acestui fenomen.

Campaniile de spam vizeaza Google Drive insa serviciul este pe cale de a dezvolta o noua functie menita sa lupte impotriva acestui fenomen conform unui anunt facut de Fredzone luni. Unealta, care in mod normal este folosita pentru a fi partajata intre colaboratori, a fost deturnata de spammeri pentru a difuza propriile lor legaturi spre continuturile lor. Google si-a dezvoltat functia trei in unu. Aceasta din urma permite in egala masura blocarea unui utilizator care este sursa de spam.

Mai multe etape vor fi urmate pentru a evita spamul pe viitor

De acum inainte va fi posibil sa blocam un utilizator si sa il impiedicam sa partajeze continut pe viitor. Ultima etapa este aceea de a suprima accesul unei persoane la continutul respectiv, chiar daca acestuia i s-a acordat accesul in prealabil.

Google a anuntat aceasta functie inca din luna martie a acestui an, specificand ca raportarea oricarui abuz din unitate poate sa nu fie de ajuns si ca functia in cauza ar putea deveni, in mod neasteptat, deosebit de utila. Gratie acestei functii, blocarea utilizatorului va opri, de asemenea, absolut orice tip de partajare.

Conform confirmarilor facuta de insasi Google, blocarea unui utilizator va fi posibila pur si simplu facand un click dreapta pe orice fisier sau din meniul cu optiuni al acestuia. Cu siguranta functia va deveni mai mult decat convernabila si rapida pentru a bloca conturile Drive ale utilizatorilor nedoriti, dubiosi intr-un mod eficient si usor.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.