Reforma în Justiție continuă: Deținuții care au executat minim 4 ani vor fi automat licențiați în Drept!

Ministrul Tudorel Toader a anuntat in urma cu cateva ore ca a fost aprobat proiectul de lege care urmeaza sa transforme cateva mii de detinuti in avocati, grefieri de tribunal si chiar magistrati.

Proiectul a fost lansat in discutie publica la inchisoarea din Jilava, in cursul acestei dimineti, fiind aprobat de marea majoritate a celor prezenti si urmeaza a fi adoptat de Parlament in cursul acesti nopti.

Toti detinutii care au executat cel putin 4 ani de detentie, vor putea primi automat o diploma de licenta in Drept, cu conditia sa depuna o cerere tip si o copie dupa buletin, in momentul eliberarii.

Masura mi se pare una de bun simt, avand in vedere ca toti detinutii care au executari lungi la activ, cunosc deja Codul Penal si cea mai mare parte din cel Civil, prin urmare, e ca si cum ar fi absolvit o facultate de Drept.

Sa nu uitam ca in jargonul puscariasilor, puscaria se mai numeste si facultate, ei bine, acest renume nu este chiar unul gratuit.

In plus nu va mai putea nimeni sa acuze Romania ca nu pune accentul pe reeducarea si recuperarea detinutilor, din moment ce la un capat al inchisorii intra infractori si la celalalt capat ies juristi.

Nu ascund faptul ca multi dintre cei care acum isi irosesc talentul in spatele gratiilor, sunt exact oamenii de care este nevoie in aceste zile in Ministerul Justitiei si chiar in Guvern.

A declarat Tudorel Toader, vizibil incantat de reformele sale.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Anonim Răspunde
  2. Anonim Răspunde
    • Anonim Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.