Jaf prin hipnoza

Oricat ar parea de incredibil, politia din Italia, Rusia, Republica Moldova (si probabil si din alte tari), s-a confruntat in ultimii ani cu o serie de infractori iesiti din comun. Chiar daca aceste cazuri par desprinse din filmele cu Indiana Jones ele sunt cat se poate de reale. Toti acesti hoti aveau un modus operandi comun, isi deposedau victimele de bunuri nu prin violenta ci prin hipnoza.

In 2008 politia din Italia a fost pusa pe jar de un hot care dadea lovitura dupa lovitura, in mai multe orase, la casele supermarketurilor si ale bancilor. Din inregistrarile video de pe camerele de supraveghere se observa cum suspectul conversa cu angajatele care in cateva secunde ii inmanau de buna-voie toti banii din casa fara ca apoi sa isi aminteasca sa fi facut acest lucru.

Tot din inregistrari se observa si un complice de sex feminin care distragea atentia altor clienti care s-ar fi aflat prin zona in momentul jafului.

Hotul hipnotizator din Italia, imagine de pe camera unui supermarket:

Conform unui specialist in hipnoza, din Marea Britanie, infractorul pare sa fi folosit tehnici de hipnoza conversationala prin care hipnotizatorul il face pe subiect sa ii accepte ideile si sa intre in transa in timpul unei conversatii.

Cazuri asemanatoare au fost raportate si in alte colturi ale Europei.
In urma cu aproximativ doi ani, politia rusa a arestat-o pe Galina Korzhova care a comis o serie de jafuri prin hipnoza la bancile din Volvograd si alte orase aproapiate, reusind sa sustraga astfel zeci de mii de dolari de la aproximativ 30 de banci pe care le-a „vizitat” in aceast scop.

Trecutul infractional al Galinei este destul de bogat, fiind o tiganca care isi castiga existenta din cersit, ghicit si vrajitorie.

De asemeni in Republica Moldova a existat in urma cu cativa ani un caz similar celui din Rusia, ca si acolo, tot functionarii bancari au fost victimele.

In India, o bijuterie a fost pradata in 2009 de bijuterii in valoare de 120 000 de euro dupa ce vanzatoarea a fost adormita prin hipnoza, fara sa imi mai aminteasca ceva.

Aceste cazuri sunt insa rarisime pentru ca putini infractori au cunostintele necesare si in alt doilea rand pentru ca hipnotizatorii profesionisti respecta un cod deontologic al profesiei, totusi aceste cazuri exista.

Cum si de ce functioneaza?

Hipnoza este o forma de manipulare care se bazeaza pe sugestii si pe sugestibilitatea subiectului, adica pe capacitatea individului de a fi receptiv la sugestiile pe care le primeste si de a se conforma lor. Cu alte cuvinte nu oricine poate fi hipnotizat si nu oricine la fel de usor, unii sunt mai receptivi la sugestii, altii dimpotriva, sunt refractari.

Nimeni nu poate fi hipnotizat daca nu se lasa hipnotizat.

Puteti afla mai multe despre secretele hipnozei din cartea electronica „Tainele Hipnozei” din pachetul Alchimist 21.

In linii mari hipnoza in sine este un instrument psihologic, poate fi folosit pentru a ajuta, cum este cazul terapiei prin hipnoza, poate fi folosit ca forma de divertisment dar iata ca din pacate poate fi folosit si in scopuri mai putin ortodoxe.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. azone24 Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.