Surpriza: Elon Musk dezvaluie doua noi masini Tesla

Aceste noi modele Tesla ar putea fi urmatoarele vehicule compacte mai accesibile promise de marca. Elon Musk le-a dezvaluit recent.

Despre ce este vorba?

In timp ce CEO-ul Ford a criticat, in urma cu doua saptamani, „lipsa de prospetime” a gamei actuale a Tesla, marca pregateste, in culise, sosirea a doua noi modele de masini electrice. Si nu vorbim despre modele care au fost deja anuntate oficial, cum ar fi Cybertruck, ale carui prime livrari ar trebui sa aiba loc in curand, sau Roadster.

Anuntul a fost facut in cadrul unei adunari generale a actionarilor marcii la fabrica Gigafactory din Austin. In fata acestei audiente, evident foarte interesate de rezultatele viitoare ale companiei, care valoreaza mai mult decat Renault, PSA, Ford, General Motors si Fiat Chrysler la un loc, Elon Musk a promis ca aceste vehicule vor face impreuna 5 milioane de vanzari pe an. Pentru a va face o idee despre enormitatea acestei cifre, Tesla a produs pana in prezent mai putin de 4 milioane de vehicule, toate modelele la un loc.

In sfarsit, Teslas la preturi accesibile? Marca planuieste sa vanda 5 milioane… pe an

Chiar daca antreprenorul nu specifica acest lucru, va fi un produs cu un potential ridicat de vanzari. Si ne gandim imediat la proiectul Tesla la preturi accesibile promis de antreprenor de mai multi ani. In urma cu sapte luni, Elon Musk a provocat sosirea unei noi platforme de propulsie electrica.

Acesta nu a precizat daca aceasta platforma va aduce beneficii gamei actuale sau daca va implica sosirea a doua vehicule noi. Intr-adevar, pana acum, prima platforma fusese lansata pe Model S si X, iar cea de-a doua pe Model 3 si Y. De la o platforma la alta, costurile scazusera cu 50%.

In teaserul celei de-a treia platforme a marcii, antreprenorul a promis o noua reducere a costurilor cu 50%, permitand lansarea a inca una sau doua variante mainstream. In timpul teaserului de la Gigafactory din Austin, Elon Musk a subliniat ca standardele de proiectare a produsului si tehnicile de fabricatie vor fi peste cele ale Cybertruck.

Este demn de remarcat faptul ca sosirea unor „modele compacte” fusese deja sugerata in timpul anuntului privind Master Plan 3 al marcii. Printre altele, se vorbea despre baterii LFP (Lithium Iron Phosphate) pentru a reduce costul acestor masini mai ieftine.

Elon Musk a vorbit pe scurt si despre noul Roadster – in urma unei intrebari adresate de unul dintre participanti. Ceea ce l-a determinat pe antreprenor sa faca un anunt destul de greu de verificat: „Intentionam sa finalizam in acest an ingineria si designul noii generatii de roadster. Speram sa incepem productia anul viitor”.

Sursa: https://www.presse-citron.net/surprise-elon-musk-tease-larrivee-de-deux-nouvelles-tesla/

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.