Tineri si bogati

Antreprenorii prezentati in articolul de mai jos au intrat in atentia celebrei reviste Forbes datorita varstei fragede la care au reusit sa acumuleze, prin forte proprii, o avere de invidiat. Unii dintre ei au intrat in afaceri de la 9 ani, fie observand anumite oportunitati ale pietei, fie pornind pur si simplu de la un hobby pe care ulterior l-au transformat intr-o afacere.

Cu totii au un lucru in comun: au reusit sa faca primul milion de dolari inainte de a implini 22 de ani.

Milun Tesovic

In 2002, pe cand avea doar 16 ani, a lansat un site cu versuri din piesele muzicale preferate. Site-ul este Metrolyrics.com, a cunoscut o popularitate imensa, in prezent are o baza de date cu peste 2 milioane de cantece iar in 2007 a ajuns pentru prima data la un profit anual de 1 milion de dolari. Banii vin din reclamele vandute pe site.

Daniel Gomez Iniguez

Din Monterrey, Mexic, este fondatorul Solben, o companie care produce si comercializeaza un dispozitiv care produce combustibil din plantele uleioase. Proiectul l-a inceput pe cand era in liceu, a gasit un investitor care a avut incredere in viziunea sa, i-a imprumutat 75 000 dolari pentru a-si materializa piesa. In primul an firma a generat un profit de peste 1 milion de dolari.

Michael Furdyk

In 1996, canadianul Michael Furdyk, pe atunci in varsta de numai 16 ani, a a lansat o revista despre computere si aplicatii, exclusiv online, MyDesktop.com. In aceasta revista scria despre problemele generale ale unui computer si rezolvarea lor, se inspira in general din discutiile din camerele de chat unde se discutau astfel de teme. Intre timp site-ul sau a devenit extrem de popular printre tinerii pasionati de computere si internet, intre timp Furdyk s-a asociat cu un alt adolescent, Michel Hayman, din Australia, cu care coresponda pe internet, acesta din urma mutandu-se in Canada pentru a se dedica dezvolatrii site-ului.

In cativa ani veniturile din publicitate ale site-ului atingeau 60 000 dolari pe luna iar in 1999 au numarat primul milion de dolari.

Jason Brian

In 2998 Jason lucra intr-o firma care se ocupa cu vanzarea de automobile, o firma de dealership din Florida. Fiind tanar si petrecand mult timp pe internet, Jason a observat, facand niste calcule simple, ca ar putea maximiza profiturile firmei pentru care lucra, reducand costurile pentru publicitate la jumatate si obtinand in acelasi timp un numar dublu de vanzari.

Cum? Inlocuind publicitatea stradala si prin mass-media, scumpa, cu publicitatea pe internet, mult mai ieftina si care viza un numar mai mare de clienti.

Jason a cheltuit 10 000 de dolari in lansarea site-ului Autocricket.com, un site care ajuta clientii in cautare de autoturisme. Apoi a inceput sa isi monetizeze site-ul vanzand catre companiile de dealership (ca cea pentru care lucrase el) informatiile si descrierile masinilor pe care le cautau vizitatorii pe site-ul sau. Un an mai tarziu, in 2009, site-ul a ajuns sa „produca” 1,2 milioane de dolari, in acelasi an Jason implinea 22 de ani.

Dupa cum puteti observa acesti tineri de succes mai au un lucru in comun, cu totii si-au castigat banii din internet. E de mirare? Eu cred ca nu, in anii viitori vom vedea tot mai multe astfel de exemple pentru simplul fapt ca internetul e inca departe de a-si fi atins limitele.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.