Transformarea companiilor industriale în întreprinderi verzi

Proiectul STAGE, realizat cu sprijinul Comisiei Europene, va crea un eco-sistem concentrat pe transformarea companiilor industriale în întreprinderi verzi, care sunt flexibile şi lideri pe scara globală, a anunţat marţi Camera de Comerţ şi Industrie Bulgaro-Română (CCIBR).

Iniţiativa reuneşte experţi din diferite domenii, inclusiv producţie, ingineria procedeelor şi modelarea afacerilor, finanţe şi strategii de sustenabilitate. În lunile următoare, partenerii STAGE cu o gamă largă de centre de sustenabilitate vor evalua caracteristicile de sustenabilitate şi inovaţie a mii de IMM-uri şi vor ajuta la crearea unei foi de drum cu acţiuni concrete pentru a-şi atinge obiectivele de dezvoltare sustenabilă. Va fi oferit training IMM-urilor pentru a avea acces la servicii de consultanţă personalizată şi sprijin financiar pentru implementarea planurilor lor de tranziţie sustenabilă. Investiţiile în IMM-uri cu cel mai mare potenţial vor fi facilitate, pentru a le transforma în lideri europeni în economia industrială.

IMM-urile din sectorul industrial pot contacta unul dintre partenerii STAGE şi să fie printre primele care beneficiază de ofertele iniţiativei. Pe lângă ele, toţi consilierii publici şi privaţi precum şi consultanţii care lucrează în domeniul dezvoltării sustenabile sunt bineveniţi în reţeaua STAGE.

Crearea ecosistemului STAGE a fost sprijinită prin intermediul programului Horizon Europe al Comisiei Europene şi 14 organizaţii renumite din 12 ţări participă la acest proiect: CCIBR (Bulgaria); Innovation Network for Advanced Materials (Germania); Institute of Entrepreneurship Development (Grecia); SICINDUSTRIA (Italia), University College Dublin (Irlanda), HSSMI (Marea Britanie); Global Factor International Consulting (Spania), GND Advisory & Technology (Lituania), Lithuanian Innovation Center (Lituania), Corner Case Technologies (Lituania), SINTEF Manufacturing AS (Norvegia), Universitatea de Tehnologie din Varşovia (Polonia), Universitatea Tehnica Slovaca din Bratislava (Slovacia ) şi Universitatea din Ljubljana (Slovenia).

Camera de Comerţ şi Industrie Bulgaro-Romană (CCIBR) are un rol cheie în acest proiect, pe lângă faptul că organizaţia este singurul partener din Bulgaria, echipa sa va coordona întregul proces de aplicare pentru companiile care vor primi granturi. CCIBR va conduce compania de comunicare a proiectului şi împreună cu partenerii din Lituania, iniţiatorii proiectului, vor avea grijă de sustenabilitatea sa.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.