Tratamentele naturiste – afaceri profitabile de nișă

Solutiile naturiste si medicina alternativa sunt o industrie in plina dezvoltare, ceea ce face ca piata pentru astfel de produse sa fie una plina de oportunitati.

Motivele sunt multiple.

Pe deoparte vorbim de promovarea prin toate canalele media a pericolelor reprezentate de elementele nocive din hrana si viata de zi cu zi care vin la pachet cu avantajele modernitatii.

De la E-urile din alimentatie pana la radiatiile echipamentelor electronice, suntem asaltati de o multime de factori nocivi. In acest context e normal ca tot mai multi clienti sa se indrepte spre piata bio, acolo unde in prezent cererea e mult mai mare decat oferta.

Se cauta orice este bio, de la hrana produsa in conditii ecologice, pana la tratamente pentru varice, solutii impotriva caderii parului sau ramuri de medicina naturista alternativa.

Spre deosebire de piata americana si europeana, cea romaneasca este inca la inceput, dar tocmai acest aspect reprezinta un avantaj pentru cei care doresc sa demareze un business in domeniu si sa-si revendice felia lor din aceasta industrie de milioane de dolari.

Cum poti intra pe piata afacerilor cu produse naturiste investind doar cateva sute de euro

Exista o multime de alternative, unele necesita investitii serioase de capital (de exemplu infiintarea de culturi tratamente naturisteecologice, o statie de prelucrare a materiei prime, o fito-farmacie, etc.), altfele insa nu au nevoie decat de sume modeste, de pana intr-o mie de euro.

Asupra acestora din urma ne vom apleca mai mult pentru ca desi sunt aproape la indemana oricui sunt si cele mai ignorate.

Astazi, gratie Internetului si tehnologiilor de comunicare, este relativ simplu sa intri pe o nisa, fara sa vinzi efectiv produse din acea nisa.

Bineinteles ca poti trece direct la un magazin online cu produse de specialitate (asa cum este de pilda solutiidetop.ro) dar in acelasi timp poti activa in bransa fara sa vinzi nimic vizitatorilor tai ci doar oferindu-le informatii gratuite.

Pentru a intelege mai bine acest concept ganditi-va la multimea de bloguri si site-uri de profil care vorbesc de produse naturiste, le descriu, le trec in revista avantajele, strang in jurul lor comunitati interesate de aceste subiecte, etc.

Cand genereaza un trafic suficient de mare, aceste site-uri pot incasa bani de pe urma serviciilor de publicitate pe care le ofera celor care efectiv produc si furnizeaza solutii naturiste pentru diverse cure sau tratamente.

Practic, omul din spatele site-ului poate face bani fara sa isi bata capul cu marfa, transportul sau problemele cu clientii. El de fapt vinde publicutate catre entitatile interesate de un public targhetat.

Sumele necesare demararii unui astfel de business sunt aproape modice daca le comparam cu cele pentru orice alt tip de afacere.

Practic nu ai nevoie decat de un serviciu de hosting, un script decent, un mic buget de promovare, multa pasiune, rabdare si putere de munca.

Un site se promoveaza constant, in timp, tinand mereu pasul cu tendintele pietei.

Fara a lungi inutil vorba, realizarea unui site de nisa poate cere o investitie de cateva sute de euro, cu tot cu bugetul de promovare.

Este aproape obligatoriu in ziua de azi sa luati in calcul parghia extraordinara oferita de retelele de socializare pentru a va promova mica afacere.

Pe masura ce reusesti sa strangi in jurul site-ului o comunitate fidela, care sa te rasplateasca printr-un trafic generos de vizitatori pe site, vor incepe sa vina si banutii.

Principala optiune sunt programele de publicitate afiliata (Google Adsense este cel mai cunoscut dar nu este singurul), contractele de publicitate directa si, de ce nu, poate fi luata in calcul si o sectiune pe site care sa fie transformata intr-un magazin online pentru propriile produse.

Cum spuneam si mai sus, acestea pot fi si produse informationale, carti electronice sau articole premium despre anumite retete, moduri de preparare, tratamente si asa mai departe.

Aceasta abordare a afacerii este recomandata in special pentru cei care au o reala aplecare spre produsele naturiste dar si studii de specialitate care sa le ofere autoritatea necesara pentru acest gen de activitati.

Insa indiferent de varianta de business la care va ganditi, tratamentele alternative si solutiile naturiste sunt un domeniu plin de oportunitati si vor continua sa fie astfel si in viitorul apropiat.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.