Viitorul suna interesant. In cativa ani, cele mai cunoscute meserii din lume vor disparea

locuri de muncaDaca iti doresti pentru copilul tau sa devina chirurg, scriitor sau avocat, s-ar putea sa iti reconsideri pozitia in urmatorii ani. Conform unor stdii, in aproximativ 45 de ani inteligenta artificiala va inlocui inteligenta umana. Evolutia in acest sens va fi si mai dramatica peste 120 de ani, atunci cand nu vor mai exista deloc locuri de munca pentru oameni si acestea vor fi ocupate de roboti.

Oamenii de stiinta nu garanteaza pentru un astfel de scenariu, insa considera ca sunt 50% sanse ca acest lucru sa se intample.

Exista si unele meserii care vor disparea mult mai repede si vor fi preluate de computere:

  • Pana in anul 2024 vor disparea traducatorii si pana in 2026 vor disparea cei care scriu esee;
  • Soferii de camioane vor fi si ei inlocuiti de computere care vor conduce in regim propriu aceste masinarii iar acest lucru se va intampla pana in anul 2027.
  • Vanzatorii vor avea si ei de suferit destul de repede, in conditiile in care nu va mai fi nevoie de ei in anul 2032.
  • Cei care scriu romane nu vor scapa de neplacerea de a fi inutili si vor disparea pana in anul 2049.
  • Chiar si in medicina vor exista eliminari de acest fel. Conform unor studii efectuate de universitatea Oxford si de universitatea Yale, pana in anul 2053 vor disparea si chirurgii.

Care este impactul pe care il vor avea aceste schimbari?

In teorie, totul ar trebui sa mearga spre o societate in care oamenii sa aiba preocupari strict personale iar robotii si computerele sa se ocupe de tot ceea ce inseamna munca. In practica insa, exista si sansa de a transforma lumea intr-o zona demna de filmul Idiocracy, deoarece nemaiexistand locuri de munca, nu va exista nici motivul pentru o educatie solida.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.