Cum să găseșți job-ul perfect pentru tine?

ihgiegidEști la început de drum sau vrei să îți schimbi cariera? Nu știi exact spre ce domeniu de activitate să te îndrepți? Dacă îți acorzi puțin timp, ar fi ușor de aflat. Încearcă să determini ce îți place, la ce te pricepi și ce ar genera bani. Noi îți dăm mai jos câteva sfaturi foarte simple, ce pot fi puse în aplicare chiar de mâine.

Încerci să îți găsești drumul în viață și nu prea știi pe ce cale să o apuci? Atunci ar trebui să intri într-o introspecție mai profundă și să înțelegi ce vrei și la ce ești bun. Ia o foaie de hârtie și scrie-ți toate pasiunile: ce îți place să faci, ce faci în timpul liber etc. Pe o altă pagină, scrie lucrurile la care te pricepi. Cu toții suntem buni la ceva, avem o înclinație spre ceva anume. Este absolut crucial să determinăm lucrurile la care suntem buni, la care ne pricepem. Apoi, pe o altă pagină, poți căuta profesiile care sunt conectate cu acea aptitudine pe care o deții. Acum încearcă să îmbini toate cele trei pagini pe care ai scris și încearcă să rezumi totul la câteva joburi posibile. Alege profesiile în care poți face ceea ce îți place, ești și bun la asta și poți să ai și un venit. De exemplu, dacă suntem buni ascultători și înțelegem foarte bine emoțiile umane, atunci un job ca psiholog ni s-ar potrivi mănușă. Dacă ne descurcăm foarte bine cu numerele, atunci orice profesie care are legătură cu asta, ar fi o opțiune viabilă. De exemplu, am putea să ne îndreptăm către o carieră în contabilitate, finanțe sau chiar jocuri de cazinou. Foarte multe jocuri de genul acesta au un număr impresionant de jucători profesioniști care trăiesc din asta. Și nu ne referim doar la poker aici – deși jucătorii de poker sunt cei mai cunoscuți – dar ne referim și la cei de blackjack de exemplu, o activitate care necesită o concentrare maximă. Dacă îți plac astfel de jocuri, poți lua în considerare asta.

După ce ai tras linie doar la câteva profesii, acum urmează procesul de căutare de joburi. Aici, ai mai multe variante. Poți căuta joburile disponibile din acea industrie și poți vedea ce alte abilități ar trebui să mai ai. Poți de asemenea să îți faci un cont pe platforma LinkedIn, să cauți oameni care lucrează în acea industrie și poți să începi un proces de networking; adică poți cere mai multe detalii sau chiar sfaturi cum să obții un loc de muncă pe acea poziție. De multe ori, unele poziții nici nu sunt publice, poți afla de ele de la oameni din industrie; important este să fii vizibil online și să fii omul potrivit la locul potrivit.

O altă variantă ar fi să pui ochii pe o companie anume ce activează în acel domeniu și la care visezi să lucrezi. Poți afla mai multe despre acea firmă dacă intri pe website-ul ei, urmărești oameni care lucrează acolo, pe platformele de socializare și, astfel, poți fi pe fază în momentul în care postează un loc vacant.

Dacă te simți deja pregătit și simți că ai aptitudinile necesare, atunci poți să aplici direct la anunțurile cu poziția care te interesează. Ai grijă să ai un CV la zi, scris în format european, iar dacă compania o cere, încearcă să îl ai și în limba engleză. Multe companii apreciază și dacă ai o scrisoare de recomandare de la fostul loc de muncă sau de la un profesor de universitate. De asemenea și o scrisoare de intenție ar ajuta foarte mult. Aici, poți să te concentrezi mai mult exact pe poziția pentru care aplici și poți menționa câteva cuvinte și despre companie; astfel vor vedea că ți-ai făcut temele și că știi câte ceva despre ei. Angajatorii apreciază și că este o scrisoare special scrisă pentru acea poziție, nu una generală pe care o trimiți tuturor.

După cum poți vedea, nu este absolut nimic imposibil. Sfaturile de mai sus ajută pe oricine care vrea să între în câmpul muncii sau care vrea să își schimbe complet cariera. Până la urmă, poți oricând să o iei de la capăt și multe aptitudini se învață în câteva luni. Atitudinea însă nu se poate învăța, așa că ai grijă să ai una pozitivă, care găsește mereu soluții, nu probleme.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.