5 Greseli care iti distrug viata, definitiv!

Conform tuturor sondajelor pe tema asta, numarul celor care sunt nefericiti si nemultumiti de viata lor, il depaseste pe cel al carora se simt si se declara fericiti.

Nu mai vorbim de cei care afisaza o falsa multumire dar in realitate nu se simt deloc impliniti si fericiti.

Intrebarea de o mie de puncte este aceasta: daca cei mai multi oameni sunt nefericiti, atunci de ce urmam toti acelasi model? De ce ne construim viata pe aceleasi principii pe care si-o construieste majoritatea, din moment ce stim ca cei care o compun sunt nefericiti?

Logica elementara ne spune ca daca vrem sa fim impliniti si multumiti cu viata noastra, ar trebui pur si simplu sa evitam modelul urmat de „restul turmei”.

Iata in continuare cele 5 greseli „fatale” pe care le fac cei mai multi oameni iar apoi se mira ca sunt nefericiti, desi radacina neimplinirilor lor se afla tocmai in cele 5 moduri prin care isi ruineaza viata.

  • Prea multe compromisuri. Prea multe compromisuri pot eroda iremediabil stima de sine si increderea in propriile forte. O persoana care accepta usor lucruri pe care in realitate nu le doreste, se va simti constant nefericita si nemultumita. In plus povara compromisurilor se aduna in timp si te copleseste chiar daca e posibil sa nu-ti dai niciodata seama care este adevarata cauza a nemultumirii tale.

 

  • Gandurile negative. Gandurile negative ti le poti face singur insa cele mai multe ti le iei „gratuit” de la cunoscuti si din mass-media. Daca esti o persoana puternica acestea nu ar trebui sa te afecteze dar daca esti mai usor de influentat, atunci ele pot fi cu adevarat o problema. Gandurile negative te pot descuraja sa-ti urmezi visele, ti le ucid din fasa. E bine sa ceri parerea unor oameni avizati, ale unora care au batut deja drumul pe care vrei tu s-o apuci si nu „opinia publica” dominata de teama si neavizata.

 

  • Inflexibilitatea. Daca ceva nu merge in viata ta, daca nu iti poti atinge telurile propuse, poate ar trebui sa iti regandesti prioritatile si sa-ti revizuiesti telurile. Este una dintre capcanele vietii cel mai greu de evitat: stabilirea unor targheturi imposibile.

Daca de exemplu fericirea ta depinde de o anume persoana dar acea persoana nu mai este accesibila, in loc sa astepti un tren care nu va mai veni niciodata, si a carui asteptare iti va umple viata de amaraciune, mai bine sa iti regandesti optiunile atata timp cat mai ai aceasta sansa. Cu cat esti mai flexibil, cu atat ai sanse sa te adapezi mai usor si sa depasesti momentele dificile.

  • O prea mare atasare fata de posesiunile materiale. Cand devii prea atasat fata de bunurile materiale, se intampla doua lucruri, unul mai negativ ca altul: primul, care e cel mai putin negativ, e acela ca vei suferi atunci cand le pierzi. Al doilea lucru negativ e ca te vei lasa dominat de bunurile pe care le ai si vei uita ca in realitate tu esti stapanul lor si nu invers.  Astfel, ceea ce trebuia sa fie punctul tau forte, devine pentru tine cea mai mare slabiciune. Zgarcitii au tendinta sa se izoleze de prieteni si de familie, isi distrug relatiile, iar unii ajung in faze patologice, dezumanizante (Daca banii aduc sau nu fericirea, am discutat intr-un alt articol).

 

  • Amanarea. Desi la prima vedere nu pare o problema atat de grava, amanarea anumitor lucruri pe care le ai de facut are marele dezavantaj ca duce la descoperirea problemelor doar atunci cand este prea tarziu. Amanarea unor decizii importante din viata ta poate duce la situatii in care acele decizii deja numai au niciun efect pentru ca au fost luate prea tarziu. Toate au un timp al lor!

Incearca sa eviti aceste 5 greseli si totul va fi OK!

Sa faci ceea ce trebuie este modul cel mai direct prin care iti poti umple viata de impliniri si fericire, dar privind dintr-un alt unghi, poti evita multe intamplari si situatii nefericite, pur si simplu evitand cele 5 greseli fundamentale de mai sus care duc la aparitia lor.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Fane Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.