Limbajul Trupului – Personalitatea

Limbajul trupului poate oferi multe indicii despre starea interioara a unei persoane, ne poate spune daca acea persoana este increzatoare in fortele proprii sau daca dimpotriva, este o fire timida sau timorata. De asemeni limbajul trupului tradeaza senstimentele si ne poate comunica daca o persoana de sex opus este atrasa de interlocutor sau daca este plictisita de acesta precum si multe alte aspecte legate de personalitate.

Specialistii sunt de acord ca intr-o comunicare sau relationare dintre doi oameni, cuvintele detin un procent minoritar, peste 60% din chimia comunicarii este detinuta de limbajul trupului, tonalitate si alte elemente care de cele mai multe ori trec nebagate in seama. De aceea este important sa stim a descifra limbajul trupului pentru a intelege mai bine ce gandeste cel de langa noi sau pentru a evita sa ne lasam trasi pe sfoara sau manipulati.

Felul in care o persoana merge, se misca, priveste, face parte din ceea ce numim generic limbajul trupului si ne poate da o serie de indicii despre personalitatea respectivului.

De exemplu daca cineva merge cu pieptul inainte, cu pasi mari si miscari largi, sunt semne ca este o persoana plina de incredere in forte proprii, o fire autoritara si o personalitate puternica. Daca insa are tendinta de a incrucisa mereu bratele, indica o personalitate retrasa, introvertita, usor timida.

In cadrul unei conversatii observarea limbajului trupului este foarte importanta pentru ca ne poate da indicii daca cele spuse de interlocutorul nostru sunt in concordanta cu trairile lui interioare, cu alte cuvinte ne pot ajuta sa ne dam seama cand cineva ne minte sau este plictisit de noi. O persona care evita sa te priveasca in ochi, se uita mereu in jur sau isi gaseste diverse activitati (rasfoirea unei reviste, bate cu degetele in masa, se joaca cu un pix, etc.), poate sugera faptul ca acea persoana e plictisita de conversatie, se gandeste la altceva sau si-ar dori sa fie in alta parte.

Si lista ar putea continua….

Mai multe semnificatii ale limbajului trupului, cum ar fi folosirea lui in arta seductiei, in manipulare si multe alte aspecte legate de psihologie, seductie si carisma, le gasiti in pachetul de carti electronice Alchimia Secolului XXI.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.