Subconstientul Uman

Cu siguranta ati auzit despre puterea subconstientului si despre modul in care acesta ne poate influenta viata de zi cu zi. Dar ce este subconstientul uman, cum se formeaza, cum ne influenteaza si cum il putem controla?

Imaginati-va subconstientul ca pe o magazie sau debara unde avem stocate informatiile pe care le-am acumulat de-a lungul timpului, memoriile, sistemul nostru de valori, intamplarile prin care am trecut, sentimentele si trairile noastre.

Pentru a intelege si mai bine cum functioneaza aceasta latura a mentalului uman, comparati-l cu o persoana care abia invata sa conduca o masina. La inceput este foarte concentrat in timp ce conduce si nu este capabil sa intratina o conversatie in acelasi timp. Pe masura ce capata experienta va putea sa conduca si sa vorbeasca in acelasi timp pentru ca activitatea de a conduce i-a intrat in reflex.

La fel se intampla si cu subconstientul nostru, devine un reflex si apelam la informatiile stocate acolo fara sa ne dam seama.

Pilotul Automat
Subconstinetul poate fi considerat pilotul nostru automat. El functioneaza de la sine, fara sa il activam in mod constient.

Subconstientul nostru este responsabil pentru sentimentele si trairile pe care le simtim atunci cand intalnim situatii noi.

Nu vi s-a parut niciodata ca v-ati facut o impresia despre o persoana pe care o vedeti prima data? Nu vi s-a intamplat sa aveti anumite presimtiri aproape inexplicabil despre anumite persoane si intamplari?

Aceste trairi vin din „arhiva” nostra personala si apelam la ele in mod involuntar, sunt „fisiere” ale subconstientului care contin informatii din trecutul nostru si care se activeaza automat.

De ce este important sa ne controlam subconstientul?

In unele cazuri nu este. Atunci cand subconstientul nostru detine informatii si memoria unor experiente sanatoase, nu este nevoie sa il controlam.

Insa de multe ori subconstientul detine arhiva unor intamplari si trairi dureroase care, fara sa ne dam seama, ne influenteaza viata si ne dicteaza deciziile. De exemplu urmele unor despartiri dureroase ne pot impiedica sa avem o viata sentimentala echilibrata si sa legam relatii pe termen lung sau amintirea unor tragedii in familie, anumite temeri si fobii din copilarie si multe alte astfel de exemple, ne pot influenta existenta intr-un mod cat se poate de negativ.

In astfel de cazuri este bine sa ne putem controla subconstientul si sa ne eliberam de povara acestor „schelete din debara”.

Cum iti poti programa subconstientul

Daca vrem sa ne controlam subconstientul si sa alegem ce anume sa pastram si ce anume sa aruncam la cos, acest lucru se poate face prin hipnoza si autohipnoza. Atentie insa, acelasi lucru il pot face si altii asupra noastra.

Campaniile publicitare, politicienii si alti factori de manipulare, folosesc adesea tehnici hipnotice si psihologice in incercarea de a ne programa subconstientul astfel incat in anumite situatii, sa reactionam intr-un anumit fel.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.