Si-a vandut blogul si a devenit milionar in dolari $

In 2006, americanul J. D. Roth (foto stanga) si-a lansat blogul Get Rich Slowly (GetRichSlowly.org), acoperind subiecte largi legate de finantele personale, cu sfaturi desprinse din propria sa experienta cu banii si afacerile.

Trei ani mai tarziu, Roth a primit o oferta de nerefuzat in urma careia si-a vandut blogul catre o companie de marketing si media online din California.

Suma la care s-a ridicat tranzactia este protejata de un contract de confidentialitate insa este vorba despre o suma cu 7 cifre.

Dar sa-l lasam pe Roth sa vorbeasca despre aceasta tranzactie cu cuvintele sale:

„Cand am inceput Get Rich Slowly, in aprile 2006, producea foarte putini bani. Castigam cativa centi pe zi. Incet, incet, venitul a inceput sa creasca. Cativa centi pe zi s-au transformat in cativa dolari pe zi si mai apoi in cateva zeci de dolari pe zi. In final am reusit sa castig suficienti bani din blog incat am putut sa renunt la jobul meu si sa ma dedic blogging-ului full time.” Marturiseste J.D.

In 2007 castiga 5 000 de dolari pe luna, a fost ultima data cand si-a facut publice castigurile, la sfatul sotiei, avocatului si al contabilului, a incetat sa-si mai faca publice veniturile.

Pe masura ce site-ul se dezvolta primea tot mai multe oferte de cumparare din partea unor cititori. Initial le refuza din principiu, nici macar nu se obosea sa le raspunda. Apoi si-a dat seama ca nu isi urmeaza propriile sfaturi.

Pe deoparte ii invata pe cititori cum sa castige mai multi bani (in traducere, numele blogului Get Rich Slowly inseamna „cum sa te imbogatesti incet”), cum sa si-i administreze si sa-i inmulteasca, in timp ce el dadea cu piciorul ofertelor care ii bateau la usa.

A inceput sa ia in serios mesajele din Inbox si sa le raspunda. Dupa mai multe discutii mai mult sau mai putin pertinente (cineva ii oferise o suma de 5 000 de dolari, adica mai putin decat castiga intr-o singura luna de pe urma site-ului) a gasit un personaj misterios care i-a cerut datele contabile ale blogului, a spus ca nu stie pentru ce suma ar cumpara site-ul si i-a cerut lui Roth sa aiba rabdare pana ce va primi un raspuns.

Initial a crezut ca tipul isi bate joc dar dupa o discutie cu avocatul s-a lamurit ca aceasta este procedura standard si a decis sa dea curs ofertei.

Personajul misterios era un reprezentant al QuinStreet Inc., o companie de media online cu sediul in California.

Fara a mai lungi vorba, in aprilie 2009 s-a incheiat tranzactia pentru o frumoasa suma cu 6 zerouri.

J.D. a ramas in continuare unul dintre editorii blogului Get Rich Slowly, puteti afla intreaga istorie a acesti afaceri chiar de la protagonistul ei: http://www.getrichslowly.org/blog/2012/01/31/how-and-why-i-sold-get-rich-slowly/

Cazul lui Roth nu este nici pe departe unul izolat, de fapt este chiar unul reprezentativ in ceea ce priveste succesul online.

Desi poate parea simplu, cu siguranta nu este si usor. Motivul pentru care blogul din studiul de caz de mai sus a meritat o tranzactie de milioane de dolari, este pentru ca era o afacere extrem de profitabila.

Cu aproximativ un milion de vizitatori pe luna, Get Rich Slowly producea lunar un venit de mii de dolari. Cand ai toate aceste elemente este usor sa gasesti un cumparator dispus sa iti ofere atatia bani pe el.

Partea grea e sa ajungi la acest nivel (in esenta totul se reduce la cantitatea si calitatea traficului).

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Comments
  1. allenatore Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.