Cum sa infiintezi o firma

Daca te-ai hotarat sa-ti deschizi propria firma dar ti-e teama de birocratie si drumuri „de la Ana la Caiafa” atunci cu siguranta trebuie sa arunci o privire pe restul articolului de mai jos.

Iata pasii pe care va trebui sa-i parcurgi in drumul tau spre statutul de patron.

1. Alege forma juridica a firmei: SRL, SA, etc

2. Alege trei variante de denumire a societatii, in ordinea preferintei, pentru a fi depuse la Registrul Comertului, daca sunt disponibile una dintre ele va deveni numele firmei tale.

3. Alege-ti obiectele de activitate din Codului CAEN, adica stabilirea obiectului principal de activitate si a obiectelor secundare de activitate ale viitoarei societati comeciale.

4. Alege sediul social. Stabileste capitalul social si banca unde doresti deschiderea contului pentru acest capital. Capitalul social minim este de 200 RON, in cazul unui SRL cu un singur actionar.

5. Stabileste administratorul societatii

6. Stabileste tipul de societate, pentru a fixa baza de impozitare si daca firma va fi sau nu platitoare de TVA

7. Rezerva denumirea societati la Biroul Unic al Registrului Comertului si intocmeste actul constitutiv

8. Intocmeste declaratii ale asociatilor privind faptul ca nu au antecedente penale si ca indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a fi asociati si administratori.

9. Incheie contractul de comodare sau de inchiriere, pentru spatiul unde se desfasoara activitatea

10. Deschide contul la banca si depune capitalul social.

Actele si declaratiile de mai sus se intocmesc si se depun la Registrul Comertului din localitatea ta. Dupa ce toate au fost depuse, actele de infiintare ale societatii iti vor fi eliberate in termen de 4 zile. Acestea sunt: autorizarea judecatoreasca de functionare, certificatul de inregistrare si certificatul sau certificatele constatatoare care tin locul autorizatiilor, in cazul in care nu se desfasoara o activitate care sa aiba impact semnificativ asupra mediului. Incepand din acest moment, firma poate functiona legal.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.