Afacerile cu Mos Craciun, o piata in crestere in Romania

Sunt multe business-uri care in perioada sarbatorilor inregistreaza incasari record fata de restul anului, insa exista o nisa ingusta care traieste exclusiv pentru aceasta perioada: inchirierea de mosi Craciuni.

Importata din Occident, afacerea a crescut si in Romania de a la un an la altul.

Avantajele unei astfel de initiative antreprenoriale sunt destule: in primul rand ca e afaceri mos craciunusor sa joci rolul mosneagului generos si in al doilea rand ca nu te costa mare lucru (o investitie de cateva sute de lei in recuzita e suficienta).

Afacerea poate imbraca mai multe forme. Pe deoparte sunt cei care ofera spre inchiriere costume tematice de sarbatori, pe de alta sunt cei care isi inchiriaza prezenta scenica, deghizati in Mos Craciun si prietenii lui, vorba unui clasic.

Cei din prima categorie sunt in general firme de profil care au in garderoba costume tematice pentru diverse evenimente. De regula costumele se inchiriaza la un pret de 1 leu pe ora.

In schimb, cei din a doua categorie pot fi atat firme de organizari evenimente cat si persoane fizice. Tot ce conteaza este sa aiba o silueta cat mai rubiconda, un timbru vocal adecvat si cateva calitati artistice.

Ei isi pot inchiria talentul unor gradinite, scoli, dar si petreceri private si diverse evenimente din aceasta perioada sensibila a anului.

Preturile percepute de cei care ofera astfel de servicii variaza in general intre 100 si 250 lei pe ora, in functie de cum merge piata locala si de coregrafia pusa in scena.

Cei care activeaza in aceasta bransa pot obtine venituri si de 1 000 de euro pe sezon, cum este si cazul unor pensionari care isi inchiriaza serviciile de mosi Craciuni unor firme de organizari evenimente.

Cererea pentru astfel de servicii a crescut foarte mult in ultimii ani, pe masura ce tot mai multe firme organizeaza evenimente corporate, tot mai multi parinti au devenit receptivi la fanteziile prichindeilor, iar personajele deghizate in Mos Craciun, o prezenta normala pe strazile oraselor in perioada de iarna.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.