Zece descoperiri misterioase ce nu pot fi explicate

Desi omenirea a inceput sa exploreze spatiul cosmic inca de acum cateva decenii bune, iata ca batrana noastra planeta inca mai are destule secrete cu care sa ne uimeasca.

Zece dintre cele mai misterioase descoperiri care inca nu pot fi explicate sunt trecute in revista in randurile de mai jos.

Manuscrisul Voynich

Este un manuscris misterios din sec. XV, scris fie intr-o limba necunoscuta, fie manuscrisintr-un limbaj codificat pentru ca pana acum nimeni nu a reusit sa il descifreze.

Manuscrisul constine numeroase ilustratii de plante, constelatii si personaje mitologice si pare a fi vorba de o carte cu formule folosite de alchimisti.

Originea si autorul acestui manuscris sunt de asemeni invaluite in mister.

Sferele de piatra din Costa Rica

Pe coasta Pacificului, in micul stat din America Centrala, se gasesc sute de sfere din piatra de diferite dimensiuni (de la un diametru de 2 cm pana la sfere mari cu diametrul de 2 m).

Ce e cert este ca sunt facute de mana omului insa cine le-a facut si la ce foloseau, ramane un mister.

Pesterile artificiale din China

pesteri china

In provincia chineza Zhejiang exista o serie de pesteri artificiale, facute de mana omului, cunoscute sub denumirea de Pesterile Longyou.

Nu se stie exact cand si de ce au fost sapate insa cercetatorii care le-au studiat sustin ca au fost construite in timpul dinastiei Qin (sec. II i. Hs.).

Gheara de Moa

moaStrutii Moa au fost o specie de struti gigant, mai mare decat orice strut din ziua de azi, ce au trait in Noua Zeelanda.

Se credea ca au disparut acum aprox. 500 de ani insa o gheara gasita pe muntele Owen in anii `80 pare sa sugereze faptul ca Moa au supravietuit cumva pana aproape de zilele noastre.

Discurile de piatra de la Volgograd

In apropierea orasului rus Volgograd au fost descoperite in jur de o duzina de discuri de mari dimensiuni.

In ciuda speculatiilor adeptilor teoriilor extraterestre, discurile nu sunt pietrificate ci sunt chiar din piatra. Cu toate acestea misterul ramane, specialistii neputand sa precizeze daca au luat nastere prin eroziune geologica naturala sau au fost facute de mana omului.

Monumentul Pastorului din Anglia

In Staffordshire, Anglia, exista un monument, zis al Pastorului (Shepherd`s Monument) ridicat in sec. XVII, plin de simboluri mai mult sau mai putin cunoscute, insa de departe, inscriptia „DOUOSVAVVM” este cea mai enigmatica componenta a lui, multi cercetatori straduindu-se, fara rezultat, sa o dezlege.

Oxigenul din atmosfera terestra

Aparitia oxigenului, factor esential pentru intretinerea vietii, ramane un mister pentru oamenii de stiinta. Cercetarile au scos la iveala ca de-a lungul existentei Pamantului, nivelul de oxigen din atmosfera a fluctuat foatre mult, avand urcusuri si coborasuri dar ce anume a dus la aparitia acestui gaz in atmosfera si ce anume a provocat acele fluctuatii mari de-a lungul timpului, ramane o enigma.

Marile feline in Australia

Existenta acestor feline este o certitudine, ele fiind surprinse in fotografii in diferite colturi ale Australiei. Intrebarea este insa: sunt aceste feline dintr-o specie cunoscuta, scapate de la circ sau eliberate de fostii lor stapani, sau pur si simplu sunt o specie nativa, necunoscuta pana acum?

Australia fiind ultima dintre marile descoperiri geografice, a uimit mereu lumea prin secretele pe care le ascundea, fie ca era vorba de specii de animale necunoscute pana atunci sau de bogatii naturale.

 Inelul de la Ezerovo

In 1912, in localitatea bulgara Ezerovo a fost descoperit un inel de aur cu o inscriptie inelcu litere grecesti dar intr-o limba necunoscuta.

Potrivit istoricilor si lingvistilor, judecand dupa alfabetul folosit si contextul in care a fost gasit, inelul apartine perioadei tracice iar inscriptia de pe el ar fi intr-un idiom trac.

Insa cum nicio limba din ziua de azi nu seamana cu idiomurile tracice, inscriptia nu a putut fi descifrata.

Iata textul brut cu litere grecesti: ΡΟΛΙΣΤΕΝΕΑΣΝ / ΕΡΕΝΕΑΤΙΛ / ΤΕΑΝΗΣΚΟΑ / ΡΑΖΕΑΔΟΜ / ΕΑΝΤΙΛΕΖΥ / ΠΤΑΜΙΗΕ / ΡΑΖ // ΗΛΤΑ si iata cum arta el in alfabet latin: Rolisteneas Nerenea tiltean ēsko Arazea domean Tilezypta miē era zēlta

Aparitia vietii

In ciuda descoperirilor medicale si a tehnologiei tot mai avansate, stiinta nu poate explica in mod satisfacator aparitia si diferitele forme ale vietii pe planeta noastra.

Si nu doar aparitia vietii nu poate fi explicata stiintific ci si multe alte aspecte legate de ea, insa despre acestea vom vorbi mai pe larg intr-un articol viitor.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.