Cel mai platit sportiv

V-ati intrebat vreodata cine a fost cel mai bine platit sportiv al tuturor timpurilor? Era un fotbalist, un pilot de curse sau vreun tenismen?

Ei bine cel mai bine platit sportiv al tuturor timpurilor nu este nici Valentino Rossi, nici Ronaldo, Beckham sau Sharapova.

Cel mai bine platit sportiv din istorie este un concurent la cursele de care din Roma antica.

Conform istoricului american Peter Struck, cel mai bogat sportiv se numea Gaius Appuleius Diocles si a trait in sec. II d. Hs.

Carierea lui a inceput in anul 122, cand avea 18 ani si conform unei inscriptii datata douazeci de ani mai tarziu, acesta a ajuns sa castige din premii aproape 36 000 000 de sestreti (moneda romana) ceea ce in banii de azi ar echivala cu aproximativ 15 miliarde de dolari, depasind cu mult pe cei mai bogati si cei bine cotati sportivi din zilele noastre.
Gaius se pare ca ar fi originar din Lusitania (Portugalia de azi).

Cursele de care erau un sport foarte popular in lumea antica, la Roma hipodromul principal se numea Circus Maximus iar concurentii trebuiau sa-l inconjoare de cateva ori, o cursa constand in acoperirea a aproximativ 4 kilometri.

Echipele erau impartie pe culori: Rosii, Verzii, Albastrii si Albii, fiecare echipa avand fanii si adversarii ei in randurile spectatorilor.

Gaius Diocles a concurat aproape pentru toate echipele cu exceptia celei Albastre insa punctul culminant al carierei l-a cunoscut in vremea in care concura pentru echipa Rosilor.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.