Cum avem o apa mai curata cu ajutorul lampilor UV?

Lumina ultravioleta (UV) are o mare varietate de utilizari, iar una dintre ele este de a curata apa, insa cum functioneaza acest proces?

Ati auzit de razele UV care vin de la soare, aceste raze pot fi benefice, ajutand corpul sa creeze vitamina D, sau, pot fi daunatoare provocand leziuni cutanate cum sunt arsurile solare. Lumina ultravioleta este prezenta si in lampile utilizate in cabinele pentru bronzare, numit si solar. Aceasta lumina mai este folosita si la sterilizarea echipamentelor medicale, fiind un eficient dezinfectator. Cu toate acestea, una dintre cele mai bune utilizari ale lampilor UV este de a purifica apa, si iata cum functioneaza:

Un sistem de tratare al apei cu sterilizatoare UV cuprinde patru parti principale:

1. Lampa ultravioleta
2. Un manson de cuart de inalta calitate care inconjoara lampa
3. O camera de otel inoxidabil
4. Un System Controller

Exista o multime de stiinte complexe in spatele procesului de purificare al apei cu o lamba UV, dar ideea este destul de simpla. Apa trece prin camera de otel unde este expusa lampii UV, care dezactiveaza bacteriile si agentilor patogeni care se afla in apa respectiva. Dupa acest procedeu, apa este sigura pentru consum. Odata ce ADN-ul unui microorganism este deteriorat, acesta nu mai poate functiona sau reproduce alte microorganisme, si nu mai poate cauza infectii sau alte probleme de sanatate.

Agentii patogeni din apa, necesita intensitati diferite de lampa UV pentru a dezactiva ADN-ul, iar debitul de apa intra in joc pentru ca determina durata de expunere la lumina UV al microorganismelor. Exista un standard acceptat pentru aplicarea luminii ultraviolete, iar producatorii ofera doze diferite, in functie de necesitatile fiecarui client. Purificarea UV este un proces fizic, nu chimic, ceea ce inseamna ca nu implica dezinfectarea cu agenti chimici, cum ar fi clorul. Exista, de asemenea, microorganisme care rezista expunerii la clor, dar tratamentul cu lampa UV este capabil sa le opreasca.

Intretinerea unui astfel de sistem este relativ usoara, insa unii proprietari aleg sa aiba un specialist in tratarea apei atunci cand trebuie inlocuita lampa sau trebuie curatat mansonul de cuart. Lampile UV, sunt echipate cu un sistem care va atentioneaza atunci cand lampa trebuie schimbata.

Pentru achizitionarea unei lampe UV performante pentru apartamentul dvs. nu ezitati sa intrati pe filtro.ro si sa va alegeti lampa UV potrivita nevoilor dvs.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.