Fotograf nunta, o afacere in plina expansiune

Desi ai putea crede ca nimeni nu mai e dispus azi, in epoca selfie-ului si a smartphone-ului, sa mai dea banii pe serviciile unui fotograf, in realitate lucrurile nu stau tocmai asa.

Fotografiile profesioniste continua sa fie cautate, cu conditia sa indeplineasca asteptarile tot mai exigente ale fotografie-nuntaclientilor.

Nu e usor, insa daca esti pasionat de fotografie, te pricepi la ceea ce faci iar serviciile tale sunt laudate de beneficiarii lor, atunci acest business s-ar putea sa fie ideal pentru unul ca tine.

Pachetele de servicii in materie de fotografii si filmari de nunta, au preturi care pornesc de la cateva zeci si ajung pana la peste 1 500 de euro, in functie de volumul de munca si gradul lor de complexitate.

Pentru a vedea mai bine care sunt cele mai cerute astfel de servicii si in ce constau ele mai exact, poti arunca o privire in ograda concurentei, cum ar fi de pilda Claudiu Studio Foto, sau direct in rubrica de mica publicitate dedicata acestor servicii.

Pe baza lor si a propriei experiente (si mai ales pe baza cerintelor pietei) iti poti organiza propriile pachete de servicii.

Investitia initiala variaza in functie de nivelul de la care pornesti. Daca ai deja echipamentele necesare, atunci totul se reduce la cheltuielile de infiintare a firmei sau de obtinere a autorizatiei de PFA, in ambele cazuri fiind vorba de cateva sute de lei, insa daca pornesti de la zero, e posibil sa te coste cateva mii de euro, bani care se duc in special pe achizitionarea unor aparate foto-video profesioniste.

Cheltuielile de publicitate nu implica cine stie ce costuri. Anunturile la mica publicitate, promovarea pe Facebook, un site de prezentare si incheierea unor colaborari cu organizatorii de nunti si evenimente, sunt de obicei demersuri suficiente pentru atragerea clientelei.

Mai tarziu, dupa ce devii cunoscut iar clientii tai sunt multumiti de serviciile tale, iti va fi in ce in ce mai usor sa gasesti noi cupluri interesate de un fotograf pentru nunta lor, datorita promovarii din om in om.

Asa cum spuneam si la inceputul articolului, fotografia de nunta nu este o afacere la indemana oricui pentru ca nu oricine are talentul, rabdarea si energia necesare unei astfel de activitati, insa tocmai aceste dificultati pot fi transformate in avantaje care iti garanteaza o concurenta nu foarte numeroasa.

Afacerea merge si mai bine daca este combinata cu servicii conexe, cum ar fi o organizarea de evenimente, inchirierea de sali de nunta sau organizarea efectelor pirotehnice. Totul cu conditia sa fie vorba de multa pasiune, perseverenta si nu in ultimul rand, un dram de noroc.

Oricand ar putea fi transformata intr-o afacere de familie care poate fi lasata mostenire generatiilor viitoare.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Casa Anke Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.