3 Idei de afaceri simple

De la gunoier pana la colectionar de arta, banii sunt in topul prioritatilor fiecaruia dintre noi. Una dintre cele mai profitabile metode de a face bani, este sa ai propria ta afacere, dar in acelasi timp poate fi si cea mai riscanta solutie pentru ca nimeni nu vrea sa ajunga in situatia in care sa piarda toti banii, la propriu.

O afacere in stil vechi presupune o investitie serioasa si un timp de acoperire a cheltuielilor initiale de cativa ani. O afacere inseamna pentru multi sa contracteze un credit necesar primelor investitii, credit pe care il gireaza cu propria locuinta sau cu cea a parintilor. Apoi trec la treaba: muncesc pe rupte si se roaga ca totul sa iasa bine si sa isi poata achita ratele.

De multe ori reusesc acest lucru si dupa ani de zile de muncit pe branci, reusesc in final sa scape de datorii insa uneori lucrurile pot iesi cum nu se poate mai rau: afacerea merge prost, nu reusesc sa isi achite datoriile banca sau alti creditori ii executa silit ramanand practic pe drumuri.

Aceasta este, pe scurt, reteta clasica, dura si riscanta, pentru inceperea unei afaceri. Dar se poate si altfel.
Iata mai jos trei idei de afaceri pentru care nu e nevoie sa te inglodezi in datorii pentru a le demara:

Administrator de imobile
Noile cladiri de birorusi si locuinte care au aparut in ultimii ani in Romania, au nevoie de administratori competenti care sa se ocupe de impozitele si taxele locale sau centrale, de contabilitatea cheltuielilor de intretinere, de datoriile locatarilor si asa mai departe.

Este o afacere cu investitii minime, cere doar calitati de contabil, o personalitate analitica si multe seriozitate. De asemeni ofera oportunitati de extindere a activitatii pentru imobilele abandonate cum ar fi imobilele unor persoane care lucreaza in strainatate, imobile pe care s-a pus sechestrul si asa mai departe.

Freelancer
Cu ajutorul unui computer conectat la internet, oricine poate deveni freelancer in domeniul in care se pricepe. Acest gen de activitate presupune oferirea de servicii online, de la consultant financiar, realizator de audituri, webdesigner, servicii SEO, produse de artizanat, organizator de evenimente, traducator, jurist, etc.

Desigur aceasta afacere se poate realiza si in mod clasic, de la birou, numai ca in cazul unor localitati mici piata este extrem de redusa pe cand cu ajutorul internetului te poti adresa unei piete mult mai mari.

Tot ce conteaza este sa ai cunostintele necesare pentru a oferi servicii de calitate insa partea buna este ca exista o mare varietate de domenii in care poti lucra ca freelancer.

Vanzari
Afacerile in domeniul vanzarilor acopera o paleta larga, de la afaceri in sistem MLM pana la programele de afiliere online. Avantajul este ca vinzi produsele altora, deci nu trebuie sa iti bati capul cu productia sau transportul, dezavantajul e ca imparti banii cu firma-mama.

Pentru cei care nu ai nicio experienta in afaceri si nici multi bani pe care sa-si permita sa-i piarda, afacerile in vanzari pot fi un punct de pornire si o sursa suplimentara de venit.

Mai multe idei de afaceri cu bani putini gasiti in Ghidul Finantelor Personale, carte electronica in limba romana din pachetul Alchimist 21.

Multu succes!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. COTET DAN Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.