S-a inventat motorina obtinuta din apa si aer

Expermientele efectuate de Audi au reusit sa produca primele esantioane de motorina ecologica obtinuta din apa si aer.

Implicatiile acestei reusite sunt uriase atat pentru industria petroliera cat si pentru cea auto. Dincolo de grija pentru mediu, motorina ecologica ar putea fi doar primul pas in obtinerea unei game largi de combustibil prin aceeasi metoda, devenind astfel un raspuns la problema disparitiei resurselor de petrol.

Cum au reusit?

Motorita bio, sa ii zicem asa, a fost obtinuta din combinarea elementelor din formula chimica a apei (H2O) si a dioxidului de carbon (CO2) din atmosfera, caz pe care il expiram dar care este eliminat si in urma arderilor de combustibil lichid si solid (practic tot fumul, fie el de horn sau de esapament, contine si CO2).

Dioxidul de carbon extras din atmosfera este combinat cu hidrogenul din apa prin fenomenul numit electroliza.

Intregul proces consuma si energie electrica, energie care se obtine deja din surse regenerabile.

Motorina obtinuta astfel, purifica practic atmosfera de CO2 iar arderea ei este mai putin poluanta decat cea a motorinei clasice pentru ca nu contine aditivi pe baza de sulf si oricum, gazul eliberat in atmosfera poate fi refolosit pentru obtinerea de carburant.

Practic specialistii au reusit sa accelereze niste procese naturale (natura produce singura petrol prin descompunerea materiei organice, doar ca are nevoie de sute de milioane de ani pentru asta), in folosul industriei automobilistice.

Daca pana acum obtinerea combustibilului lichid depindea de surse de petrol localizate geografic, noua metoda elimina aceasta dependenta. Mai mult decat atat, motoarele diesel nu au nevoie de niciun fel de modificare pentru a functiona cu acest combustibil obtinut din apa, CO2 si curent electric.

Experimentele in aceasta directie sunt abia la inceput si nu este exclus ca pe viitor sa se obtina prin aceeasi tehnica si benzina, kerosenul si alti compusi similari.

Aceasta revolutie in materie de modalitatea de obtinere a combustibililor lichizi pentru motoare, va da o grea lovitura economica tarilor care pana acum au profitat de bogatele lor zacaminte de petrol, pe termen lung insa va deveni un pas urias pentru omenire, pentru ca va rezolva doua probleme capitale: va reduce mult gradul de poluare si va elimina practic efectul epuizarii zacamintelor de petrol.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.