Economia duduie – România a devenit una dintre cele mai dezvoltate țări din Africa!

Conform unui top mondial realizat de prestigioasa revista Forbes, Romania se afla in fruntea clasamentului dupa africa romaniaAfrica de Sud si Botswana, in topul celor mai dezvoltate tari africane, in ceea ce priveste performantele economice si nivelul de trai.

Suntem peste multe alte tari cu pretentii precum Egiptul, Sudanul sau Etiopia, apropiindu-ne chiar de nivelul unor tari din Europa de Est.

Cu putin noroc, in 10-15 ani am putea chiar sa-i ajungem din urma pe bulgari.

Nu doar la capitolul economic stam bine in fruntea clasamentului african ci si in multe alte domenii.

De exemplu suntem tara africana cu cel mai mic numar de sclavi pe cap de locuitor, fapt recunoscut oficial si de statisticile UNICEF.

De asemeni suntem a doua tara din Africa in ceea ce priveste gradul de alfabetizare, numarul de locuinte cu toaleta in interior sau numarul de kilometri de drum national asfaltat.

In fine, suntem tara cu cel mai mare grad de integrare in campul muncii a persoanelor cu handicap, multe din ele ajungand chiar in posturi-cheie din guvern si administratie.

Practic nu e statistica la care sa nu ocupam unul din primele 3 locuri in topul tarilor de pe continentul negru.

Toate aceste realitati i-au pus serios pe ganduri pe guvernantii nostri.

Trebuie sa ne gandim bine daca nu cumva pana acum ne-am aflat pe un drum gresit. Daca in loc de Uniunea Europeana nu era cumva mai potrivit sa aderam la Uniunea Africana?

Vorba poetului, decat codas la oras, mai bine in satul tau fruntas.

Chiar in aceasta seara ii voi propune presedintelui sa convoace CSAT-ul pentru a stabili daca nu cumva e mai bine sa aderam la Africa, oricum toate statisticile internationale ne plaseaza deja acolo.

A declarat ministrul de externe.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Anonim Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.