George Soros condamnat definitiv

Miliardarul George Soros a fost condamnat definitiv de Curtea Internationala a Drepturilor Omului pentru delict de intentie si la plata unei amenzi in valoare de 940 000 de euro.

Condamnarea lui George Soros survine in urma unui proces intins pe mai multi ani de zile in care fusese deja condamnat de statul francez pentru tranzactii frauduloase ce vizau banca Societe Generale.

Astfel, in 1998, George Soros  a speculat impotriva bancii franceze Societe Generale dupa ce a primit o serie de informatii confidentiale si privilegiate care nu ar fi trebuit fi folosite în scop speculativ.

Prin intermediul unui fond de investitii pe care il detinea, Soros a achizitionat un pachet de actiuni la mai multe societati franceze, proaspat privatizate la vremea aceea de statul francez, printre care si la banca Societe Generale, pentru suma de 50 de milioane de dolari. Dupa numai cateva zile, fondul de investiții al lui Soros a vandut o buna parte din actiunile cumparate anterior, inregistrand astfel un profit de peste 2 milioane de dolari in doar cateva zile.

Ilegalitatea consta in folosirea unor informatii la care nu aveau acces ceilalti investitori, fapt ce i-a oferit un avantaj foarte profitabil stiind exact momentul propice pentru vanzarea actiunilor.

George Soros a acumulat o avere imensa din speculaţii financiare si bursiere prin intermediul fondului sau de investiţii Soros Fund Management fapt ce l-a propulsat pe locul 7 din clasamentul celor mai bogati oameni din lume, clasament intocmit de celebra revista financiara Forbes.

Controversatul miliardar nu se afla la prima tranzactie de acest gen, in septembrie 1992, el a mizat împotriva lirei sterline si a castigat peste un miliard de dolari la Bursa alegandu-se cu porecla de „omul care a ruinat banca Angliei”.

Pe numele sau real György Schwartz, Soros s-a nascut in 1930 in Ungaria intr-o familie de evrei, in timpul razboiului, pe cand era adolescent, a trait o perioada controversata ocupand un post de colaborator al regimului nazist in ghetoul evreiesc.

Dupa razboi a emigrat in SUA unde a devenit agent de bursa. In scurt timp si-a inceput propriile investitii si speculatii bursiere care l-au facut bogat si celebru si i-au adus o avere estimata la 14 miliarde de dolari.

De numele lui George Soros  se leaga o serie de organizatii internationale si non-guvernamentale care sprijina si finanteaza dezvoltarea societatilor democratice si deschise, mai ales in tarile Europei de Est iesite de sub „cortina de fier”. Cea mai cunoscuta dintre acestea este  Open Society Institute.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.