Cele mai vechi si influente societati secrete

Temute, hulite, invaluite in mister si in teorii ale conspiratiei, societatile secrete sunt o realitate istorica de necontestat care a modelat evolutia recenta a umanitatii.

Membrii unor astfel de confrerii secrete exista si in Romania, inclusiv la cele mai inalte nivele.

Simbolurile, scopurile si ritualurile lor au facut si vor mai face sa curga rauri de cerneala.

Iata mai jos cinci dintre cele mai puternice si influente dintre societatile secrete ale lumii.

Grupul Bilderberg

A luat fiinta in 1954 si se deosebeste de alte cercuri si organizatii prin faptul ca niciunul din membrii sai nu recunoaste oficial apartenenta la acest grup.

Membrii grupului se intalnesc o data pe an, in privat, sub stricta paza guvernamentala, iar discutiile din cadrul acestor intalniri sunt secrete, sursa inepuizabila de teorii ale conspiratiei.

Prima intalnire de acest fel a avut in loc in 1954, in Olanda, la Hotelul Bilderberg (de unde si numele grupului).

Sedintele anuale incep cu un juramant prin care cei prezenti jura sa pastreze tacerea asupra detaliilor intalnirii.

Participarile au loc pe baza de invitatie iar printre cei care au fost invitati de-a lungul vremii la aceste discutii secrete se numara Bill Clinton, Gordon Brwon, mai multi oficiali ai Bancii Mondiale, precum si Bill Gates.

Craniu si Oase (Skull and Bones)

Este probabil cea mai veche societate secreta/discreta a studentimii americane.

Cunoscuta initial ca „Fratia Mortii”, societatea a luat fiinta in 1832 la Universitatea Yale si de atunci a ramas o confrerie initiatica pentru elita studentimii americane.

Cifra 322 din simbolul organizatiei este sursa de speculatii si controverse.

Ritualurile sunt tinute secrete, la fel ca si scopul ei, insa pare a fi o organizatie dupa model masonic.

De-a lungul timpului, in SUA, au aparut speculatii conform carora membrii Skull and Bones se ajuta unii pe altii in cariera iar azi ocupa o serie de posturi cheie in societatea americana.

Printre membrii ei se numara mai multe membri marcanti ai Partidului Conservatori: cei doi presedinti Bush, tata si fiu, precum si senatorul John Kerry.

Illuminati (pe româneşte Iluminaţii)

A luat fiinta in 1776 in Bavaria, intemeiata de catre calugarul iezuit Adam Weishaupt si a strans o pleiada de intelectuali din secolele XVIII-XIX.

Societatea a fost organizata dupa model masonic, fiind considerata o ramura sau o loja masonica.

Membrii ei se numesc pe sine cu apelativul de „Perfectibili” si sunt adeptii epicurismului (un curent filosofic din Grecia Antica), ateismului si umanismului, adversari declarati ai oricaror principii religioase.

Prin personalitatile marcante care au facut parte din aceasta societate secreta (Voltaire, Diderot etc.), au reusit sa isi puna pecetea si numele peste sec. XVIII, intrat in istorie ca „Secolul Luminilor” sau „Iluminismul”.

Oficial au fost scosi in afara legii si anihilati la inceputul sec. XIX de guvernele din Germania, insa neoficial, ar fi supravietuit pana in zilele noastre.

Presupusi membri Illuminati sunt o serie de oameni politici si artisti internationali.

Ordinul Rozacrucian

A luat fiinta in Germania in sec. XVII, in timpul razboaielor religioase dintre protestanti si catolici.

Conform propriei istorii, societatea a luat fiinta ca un ordin al alchimistilor protestanti care doreau sa rastoarne regimurile catolice ale vremii si sa schimbe faţa politica a Europei.

Simbolistica ordinului, crucea si trandafirul (cel din urma era simbolul lui Martin Luther) reprezinta confesiunea protestanta a membrilor ei.

Printre cei mai faimosi rozacrucieni se numara Benjamin Franklin, Abraham Lincoln, Walt Disney etc.

Masoneria

Cea mai cunoscuta si importanta societate secreta, mama tuturor societatilor secrete, originea masoneriei se pierde in negura istoriei.

Daca ar fi sa dam crezare masonilor, organizatia lor isi are inceputurile in Israelul Antic iar Hiram Abif, personaj important in cultul masonic si personaj biblic in acelasi timp (arhitect al Templului lui Solomon), a fost un mare maestru mason de la care s-au transmis pana azi simbolurile echerului si ale compasului, precum si multe alte elemente.

Masoneria apare conform masonilor insisi, ca o mostenire ebraica subterana, o organizatie elitista si subversiva, adesea in conflict cu religia mozaica, asa cum reiese din simbolistica ei.

In limba franceza, Fracmason provine de la „frere mason” si care insemna „frate zidar”, adica urmasii zidarilor lui Hiram Abif.

Scopurile Masoneriei sunt scopurile Revolutiei Franceze: universalitatea, laicizarea si descrestinarea societatii, crearea unei republici universale, cu anti-monarhismul si anti-clericalismul ca piloni de baza ai principiilor masonice.

In epoca exista un dicton care spunea cam asa: „Scopul masoneriei este acela de a spanzura ultimul rege de maţele ultimului preot.”

Iar dupa 1789, au inceput sa puna in aplicare aceste principii. Asa a luat fiinta in Franta „Marea Teroare”, un regim in care se guverna cu ghilotina, in care crestinismul a fost scos in afara legii (s-a incercat a fi inlocuit cu cultul Fiintei Supreme), in care sarbatorile au fost interzise, in care insusi calendarul a fost schimbat si in care zeci de mii de tarani, preoti si nobili deopotriva au fost decapitati.

Majoritatea informatiilor despre masonerie provin din cartea maestrului mason Albert Pike („Morala si Dogma” o carte pentru masonii din Ritul Scotian), din marturiile unor masoni „renegati”, precum si din rezultatele actiunilor intreprinse de masonerie.

Astfel cunoastem faptul ca exista mai multe grade masonice (33) si fiecare grad are propriile simboluri, ritualuri si secrete, si doar masonii din gradele superioare au acces la totalitatea lor.

De exemplu celor din gradele inferioare li se cere doar sa creada in Fiinta Suprema, numita „Marele Arhitect”, majoritatea fiind convinsi ca este vorba de Dumnezeu, insa abia celor din gradele superioare le este explicat faptul ca Mare Arhitect este nimeni altul decat Lucifer, purtatorul de lumina, Prometeul paganismului antic, parintele umanismului si adversarul dogmelor religioase.

La fel este explicata si simbolistica masonica a echerului si riglei. Celor din gradele inferioare li se explica faptul ca aceste obiecte simbolizeaza ordinea cu care Marele Arhitec a creat lumea, insa celor din gradele superioare li se dezvaluie adevarata simbolistica: echerul si rigla sunt armele cu care a fost ucis Hiram Abif, parintele mitologic al Masoneriei. A fost lovit cu rigla peste gura, unde rigla simbolizeaza rigoarea, regula, suprimarea libertatii de exprimare, apoi a fost lovit cu echerul in inima, unde echerul simboluzeaza colaborarea dintre stat si Biserica, din vechile monarhii europene.

Astfel sunt simbolizati dusmanii seculari ai masoneriei: regulile morale, Biserica si monarhia crestina.

Gradele masonice sunt inţesate cu denumiri si termeni iudaici, cum ar fi Cavaler Kadoş (in ebraica inseamna ales, sfant), pentru purtatorul gradului 30; Cavaler al Sarpelui de Arama (pentru grad 25), Print al Ierusalimului (pentru purtatorul gradului 16) si asa mai departe.

Sedintele si intalnirile masonilor sunt intotdeauna insotite de ritualuri si simboluri specifice.

Toate aceste elemente fac din masonerie o religie in toata puterea cuvantului, in care Lucifer este zeul suprem. Practic este o forma culta si elaborata de satanism.

Din acest motiv Masoneria a fost condamnata atat de Biserica Catolica, cat si de cea Ortodoxa (de aceasta din  urma in 1937), cu toate astea multi inalti prelati de la Vatican dar si din lumea ortodoxa, sunt acuzati ca ar face parte din Masonerie.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.