2007, un an dificil pentru pietele financiare

In anul care vine pietele financiare s-ar putea confrunta cu o serie de probleme, intrucat diminuarea dolarului ar putea conduce la o crestere a volatilitatii, fapt care ar putea determina o reluare a crizei din luna mai a acestui an, a declarat economistul sef european al Standard&Poor´s, Jean-Michel Six, informeaza Reuters.

Statisticile arata ca dupa consolidarea, la inceputul anului, indicatorii care masoara volatilitatea monedelor au scazut, treptat, pana la cel redus nivel din ultimii ani. In luna noiembrie a acestui an indicele pentru volatilitate VIX, al Chicago Board Options Exchange, a atins, cel mai mic nivel din ultimii 12 ani. Indicele VIX este cel mai important instrument global de masura a increderii investitorilor si a volatilitatii pietelor, fiind calculat cu ajutorul indicelui bursier pentru optiunile de preturi Standard&Poor´s 500.

Pe de alta parte, reprezentantul S&P a precizat ca, anul viitor, PIB-ul american va consemna o crestere mai lenta, in vreme ce valoarea dolariului se va diminua pana la un raport de 1,37 fata de euro.

Referindu-se la sectorul imobiliar, oficialul S&P a precizat ca acest domeniu va consemna in 2007 o incetinire, pe fondul numeroaselor proiecte care se vor desfasura, desi cererea se va reduce dramatic.

Sursa: Ziarul Banii Nostrii

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.