A facut un milion de dolari in doi ani

Christian Owens, un pusti de 18 ani din Mare Britanie (nu, nu e ala cu pixelii 🙂 ), a facut primul milion de dolari in doi ani de zile, inspirat de idolul sau Steve Jobs.

In vreme ce alti adolescenti de varsta lui pierdeau inutil ore in sir in fata computerului, Christian le pierdea cu folos.

Iata mai jos povestea sa reala de succes:

Christian Owens s-a nascut si a crescut in Corby, localitate din comitatul Northamptonshire, in centrul Angliei.

Ca multi copii din zilele noastre a primit primul calculator pe la varsta de 7 ani iar la 10 ani primul Mac.

La 14 ani, in 2008 a intrat practic in afaceri fondand site-ul MacBundleBox.com . Site-ul respectiv vinde la un pret bun aplicatii pentru Mac Os X. Pentru cei care nu stiu, Mac-ul este un sistem de operare produs de firma Apple pentru computerele produse de aceasta, Machintosh.

Chiar daca cel mai cunoscut  sistem de operare e Windows, in afara de acesta exista si altele (Linux, Mac, etc.) fiecare cu propriile apliatii si softuri.

Dar sa revenim la site-ul lui Christian. In 2008 a inceput sa vanda softuri si aplicatii pentru Mac la preturi speciale, in oferte limitate.

A reusit sa faca asta negociind direct cu producatorii acelor aplicatii si impartea cu ei banii rezultati din vanzari, producatorii erau multumiti ca vindeau un numar mare de produse, mai ieftin catre mai multi e de multe ori mai profitabil decat mai scump catre putini, Christian castiga din comisioane iar clientii erau fericiti sa cumpere ieftin. Astfel toata lumea avea numai de castigat.

Insumate, aplicatiile oferite pe site-ul lui Christian, ajungeau sa fie si de 10 ori mai ieftine decat daca ar fi fost cumparate din magazinele de specialitate sau de pe alte site-uri. Produse in valoare de 400 de dolari se gaseau pe site-ul sau cu 40$.

Ofertele erau valabile doar pentru o perioada limitata dupa care apareau altele si tot asa.

Vestea despre un site care vinde si pana la de zece ori mai ieftin a mers din gura in gura (sau mai bine spus din click in click) asigurand succesul afacerii.

Mai mult, Christian isi stimula clientii sa cumpere, anumite pachete deblocand altele pentru toti utilizatorii imediat ce se epuiza un anumit stoc de produse. Utilizatorii se incurajau intre ei sa cumpere si isi anuntau si prietenii pentru a debloca urmatoarele pachete de softuri pentru MAC oferite pe site.

Pentru a stimula si mai mult vanzarile, Christian si-a facut publica decizia de a oferi un procent din castiguri catre fundatiile de caritate.

Afacerea a cunoscut un succes fulminant si pana in 2010, adica in doi ani de activitate, incasase comisioane de aprox. 700 000 de lire sterline, adica aproximativ un milion de dolari.

Incurajat de succesul pe care il avea in afacerile online, Christian a inceput sa-si diversifice portofoliul: in 2010, cand inca nu implinise 16 ani, impreuna cu partenerul sau de afaceri Mark Bao, a lansat Branchr, o retea de publicitate contextuala in sistem pay per click  asemanatoare cu Adwords, respectiv Adsense, servicii oferite de Google, in care s-au afiliat pana in prezent peste 17 000 de site-uri.

Branchr a generat pana in 2011 un profit de 800 000 dolari. Intre 2010 si 2011 Christian a lansat si alte afaceri online printre care si Get Dealy ce a fuzionat in final cu Mac Bundle Box.

Astfel la 18 ani Christian Owens a reusit sa castige mai mult decat ar fi putut castiga parintii sai in ani buni de munca asidua. El marturiseste ca urmatorul target pe care si-l-a propus este sa faca 100 de milioane de lire cu reteau de publicitate Branchr.

Cine stie, poate cand va avea 28 de ani, adica peste alti 10, isi va atinge si acest obiectiv sau nu…. In orice caz pare sa aiba toate sasele sa isi realizeze si acest vis.

Privind retrospectiv Christian spune ca, cel putin in cazul sau, reteta succesului a fost urmatoarea:

Munca multa, determinare si dorinta de a crea ceva maret. 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.