Idei de afaceri bizare

Multe idei de afaceri se nasc dintr-o gluma intre doi prieteni, pornind de la un vis sau de la o idee nebuneasca de moment. Majoritatea celor care au astfel de idei nonconformiste, de moment, se gandesc la o multime de aspecte inainte de a da curs acelei idei nastrusnice.

Totusi sunt si unii care trec direct la actiune si isi pun in practica imaginatia. Iata mai jos cativa care si-au transformat ideile neobisnuite in afaceri de succes:

BT – AdvancedBio-treatment.com

Aceasta companie ofera servicii de curatenie la locul crimei. Acolo unde a avut loc scena unei crime sau sinucideri, dupa ce politia a ridicat probele necesare, ABT vine si face curatenie.

ABT AdvancedBio-Treatment.com

Compania este fondata de Jerry Turner, un fost ofiter de politie si agent de asigurari.

„Intelegem ca interactiunea dintre noi si client are loc in urma unui eveniment tragic petrecut in imobilul clientului. Fie ca este vorba despre o crima, sinucidere sau alt eveniment tragic insotit de o trauma, ABT intelege. Curatarea locului crimei este o trauma pentru familie, de aceea trebuie lasata pe seama unor profesionist”, explica Jerry.

Doody Calls – doodycalls.com

Doody Calls

Este prima franciza care are ca obiect de activitatea curatarea excrementelor lasate de caini si alte animale de companie. Este fondata de Jacob D`Aniello care a avut aceasta idee in urma unei emisiuni la radio in care un tip povestea cum a ajuns sa ofere astfel de servicii pentru a castiga un ban in plus.

Alaturi de sotia sa Susan, Jacob a pus bazele firmei care astazi are peste 40 de unitati de franciza deschise in 23 de state din SUA.

Clubul Ultimului Mesaj – lastmessageclub.co.uk

O idee de afaceri sinistra, inspirata din filmul „P.S. I love you”.

Membrii acestui club aleg un mesaj pe care firma sa il trimita celor dragi post-mortem. Mesajul este confidential si pastrat secret pana cand este confirmata oficial moartea membrului respectiv, dupa care, firma/clubul livreaza acel mesaj familiei celui decedat.

Lava Productions – lavaproductions.com

Lava Productions

Vrea cineva sa cumpere un borcan de cenusa vulcanica pentru 31 de dolari? Se pare ca da, Lava Productions vinde cenusa vulcanica rezultata in urma eruptiei celebrului de acum vulcan din Islanda, sub sloganul „fii printre primii care detin o bucatica din istorie”.

Turism pentru jucarii – toytraveling.com

 

Nu ai bani sa iti trimiti copilul la Roma sau Paris? Nu e nimic, ii poti trimite jucaria de plus in locul lui la un pret mult mai mic. Nu este nicio pacaleala, exista o astfel de agentie de turism exclusiv pentru jucariile de plus, proprietarii primesc poze si jurnale de calatorie care sa dovedeasca peripetiile reale ale jucariei trimise in excursie.

Compania ofera si alte servicii conexe ca deschiderea unui cont pe Facebook, aromaterapie, etc. bineinteles tot pentru jucariile de plus. Ciudat, revoltator pentru unii, irational si totusi adevarat, exista oameni dispusi sa apeleze la astfel de servicii bizare.

Serial Killers Ink – serialkillersink.com

Vinde pe site portrete, picturi sau mici suveniruri care au apartinut unor criminali in serie. De asemeni pe site se pot gasi interviuri ai alte detalii despre vietile acestor criminali.

Fondatorul site-ului este Eric Gein, totul a inceput in 1999 cand Eric a inceput sa corespondeze cu mai multi criminali in serie (acestia fiind dupa gratii), sa cumpere de la ei mici suveniruri care le apartin si apoi sa le vanda pe Ebay. Contul sau de Ebay a fost banat in 2001.

In 2008 si-a lansat site-ul si de atunci este subiectul unor critici (pe buna dreptate zic eu) datorita bizarei sale activitati comerciale.

In concluzie afacerile de succes se pot ascunde in spatele celor mai bizare idei atata timp cat exista o clientela cu gusturi si nevoi la fel de bizare.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.