Italia, prima tara UE care interzice carnea de laborator

Italia scrie istorie : guvernul a decis sa interzica oficial productia si vanzarea de carne crescuta ori cultivata in laborator. Este prima tara din Uniunea Europeana care ia aceasta decizie.

Asa cum era de asteptat, noua lege a fost criticata. Ministrul Agriculturii din Italia, Francesco Lollobrigida, a explicat ca e vorba de pastrarea bogatelor traditii culinare ale Italiei, dar si protejarea agricultorilor. Unii spun ca e o lege protectionista si impotriva progresului tehnologic. Lollobrigida a precizat ca lucratorii din agricultura – fermieri, antreprenori, truditori ai pamantului – trebuie protejati, iar cetatenii au dreptul de a manca bine.

Italia e, oarecum, exceptia la nivel global. Unele tari, inclusiv Statele Unite, incurajeaza dezvoltarea tehnologiei de obtinere a carnii in laborator. Singapore este, in prezent, singura tara unde oamenii consuma carne crescuta din celule, iar autoritatile americane de resort au aprobat deja doua tiuri de carne de pui crescuta in laborator.

Este un subiect foarte controversat. Dezbaterile se refera atat la faptul ca prin alimentele obtinute in laborator se rezolva atat chestiuni legate de poluare si de dificultatea de a hrani 6 miliarde de doameni, cat si la efectele practic necunoscute, deocamdata, asupra sanatatii noastre.

MM

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.