Moldovenii sunt nehotărâți: nu știu dacă să dea ceasul înapoi cu o oră sau cu 30 de ani!

Desi toata lumea are impresia ca moldovenii au iesit la vot pentru a-si alege presedintele, in realitate scrutinul de ieri are de fapt o miza ascunsa: cat de inapoi poate avansa Repubilca Moldova!

tot-inapoiAici moldovenii au parerile impartite!

In timp ce tinerii progresisti pro-europeni si-ar dori ca Moldova sa dea ceasul inapoi doar cu o ora, pentru a fi in rand cu Europa, restul populatiei, atasata valorilor sovietice, si-ar dori sa dea ceasul inapoi cu cel putin 30 de ani, pentru ca pe atunci erau ei tineri si traiau cel mai bine.

In fine, mai exista si categoria veteranilor Armatei Rosii care nu vor sa dea ceasurile inapoi deloc, motivand ca prada de razboi nu se mai restituie, acest fapt fiind impotriva vechii traditii rusesti.

E bine ca exista aceasta dezbatere in societate, maldavenii trebuie sa decida singuri din ce structura politica vor sa faca parte. Adica sa fie guvernati direct de catre Moscova, sau sa ramana o gubernie autonoma ca si pana acum.

Aceste doua conceptii diametral opuse sunt intruchipate la aceste alegeri de candidatul PSD, Igon Dodon si respectiv de reprezentanta europenistilor, Maia Sandu. Insa aici toata lumea stie ca indiferent care dintre cei doi va castiga alegerile, presedinte va fi tot Vladimir Putin.

Ceea ce e clar insa pentru toata lumea e faptul ca Moldova nu poate merge decat inainte, pentru ca inainte era mai bine.

A explicat politologul moldovean Serghei Caciulov.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Anonim Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.